Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Új osztály. Hogyan barátkozzak...

Új osztály. Hogyan barátkozzak? (többi lent)

Figyelt kérdés

Idén megyek középsuliba és nem ismerek senkit az osztályombol.A többiek szerveztek egy találkozót hogy megismerjük egymást, de nem merek elmenni mert az egyetlen lány akit ismerek a bandábol nem jön el.Egyébként kajálni és mozizni mennénk...A barátnőm bíztat hogy nyugodtan menjek csak el,nem lesz semmi gond.De én ennek ellenére is kicsit tartok ettől az egésztől,mert nem vagyok túl barátkozós,inkább olyan sarokba húzódós "magányos farkas".Általánosban sem volt sok barátom,mindig piszkáltak,kiröhögtek.Emiatt önbizalmam sincs túl sok...Egyébként jó tanuló vagyok,ezért is félek hogy strébernek fognak tartani esetleg,és piszkálnak majd vele.Az osztályban sok a lány,szinte mind ilyen "plázacica",a legtöbbjüknek barátja is van már.

Hogyan kéne közelednem a többiekhez(a legtöbben egyébként már ismerik egymást,de én senkit)??

2013. aug. 12. 19:31
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

a bátorság erény. szóval menj el. és ne akarj megfelelni. tudod mik érdekelnek azt vállald. ha szeretsz tanulni, ha szereted bizonyos tudomány területeket, akkor vállald. a béna nem az, ha valaki jó tanuló, hanem ha feszeng emiatt, ha sumákol, ha úgy akar csinálni, mintha nem szeretne tanulni. még jobb ha azzal is tisztában vagy miért érdekelnek ezek a dolgok.

ha valami zavarba ejtő történne akkor se ijedj meg, itt is ugyanaz a lényeg. általában nem maga az esemény az ami kellemetlen, hanem ha valaki bénán reagál, ha nem jön zavarba és viccnek veszi például, akkor megy tovább minden.

esetleg ha tudsz vicces lenni, akkor próbálgasd azt. bár ha ilyen magányos típus vagy, akkor gondolom ez nem erősséged. egy jó irány, ha nem mindig magától értetődő válaszokat adsz. hanem valami oda nem illőt, meglepőt(esetleg a várt dolog ellentétét). de úgy, hogy az egyértelmű legyen, hogy nem komoly.

2013. aug. 12. 20:02
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem mindenképp szedd össze a bátorságod és menj el.

Az összes biztosan nem plázacica, olyan osztály nincs. Ha csak 1-2 szimpatikus fazont találsz, már az is elég az életben maradáshoz. Nem kell, hogy sok barátod legyen. A lényeg az, hogy az a kevés tényleg barát legyen és akkor minden rendben van. A minőség a lényeg, nem a mennyiség. Ne görcsölj azon, hogy mi lesz, mi fog történni, mit kellene majd mondani… Úgysem úgy alakul, majd ahogy eltervezed.

2013. aug. 12. 20:10
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Épp itt az ideje, hogy új életet kezdj, és mosolygós, társasági emberként ismerjenek meg téged.

Én mindenképpen kapnék az alkalmon, és pozitív benyomást tennék rájuk, nem hagynámm, hogy újra elítéljenek, és stréberként tartsanak számon.

Ha eltudsz beszélgetni velük, vannak barátaid, hidd el, mindenki le fogja tojni a tanulmányi eredményeid...

2013. aug. 13. 01:01
 4/5 A kérdező kommentje:

Köszia a tanácsokat!:) De miről tudnék velük beszélgetni?

Nem hinném hogy azonos az érdeklődési körünk...

2013. aug. 13. 14:59
 5/5 anonim ***** válasza:

Biztosan van olyan dolog, amiről tudtok beszélgetni. Nem kell feltétlenül egyetérteni velük, elég, ha meghallgatod a véleményüket, és ők is meghallgatják a tiédet.

Pl. a zene. Tegyük fel, hogy ők 1D-t hallgatnak, te pedig zenét. :)

Elmondod a véleményed a 1D-ről, és hogy te milyen dalokat szeretsz, anélkül hogy szidnád kedvenc kisfiúit, és máris normális beszélgetés folyik.

2013. aug. 13. 16:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!