Tanárok! Nektek van diák barátotok?
Én egy diák lennék. A tanárommal a versenyekre való felkészülés miatt - egyes időszakokban -, szinte az egész napot együtt töltjük(kajálás, óráról kikérés, stb.), így igen, tekinthetjük annak. Persze nem mondom neki :D Sokszor még facebook-on is dumálunk erről-arról :) Úgyhogy szerintem van tanár-diák barátság, de ahhoz jófej tanár és gyerek kell.
Veszprém
lehet felnőtt barátja gyerek... nekem is vannak felnőtt haverjaim akikkel szoktam elmenni ide-oda :)
14/L
Gondolkodtam a kérdésen, és eszembe jutott, hogy az egyetem, ahol dolgoztam anno (nem tanárként), milyen sok jó fej tanár volt, sokuk nyitott volt a diákok felé, közvetlenül kommunikáltunk.
Viszont amikor fősulin én voltam diák, kínosan ügyeltem arra, h ne barátkozzak tanárral, nehogy nehéz helyzet elé állítsam a tanárt, se magamat, amikor osztályozásra kerül a sor. Tehát ezen egy ok miatt nem tartom erkölcsösnek a tanár-diák barátságot.
Ez szomorú dolog amúgy, mivel a főiskola volt életemben az első intézmény, ahol kiemelkedő tanár egyéniségekkel volt alkalmam találkozni, bár előtte az egyetemei munkám során is, viszont fősulin alkalma volt közvetlenebb beszélgetésre is velük, na meg ugye az előadások alatt mélyebben belelát a tanár személyiségébe az ember.
Volt olyan tanár, aki kifejezetten közeledett felém főiskolán, óra után amikor ment kocsmázni ,meg is hívott, én meg visszautasítottam; nem azért, mert antialkoholista vagyok, hiszen erre üdítőt ajánlott fel, persze a beszélgetés volt a lényeg, olyan jókat lehetett vele dumálni... Ő meg érzékelte, h elzárkózom előle onnantól h meghívott, és nem közeledett többet. :( De hát féltem, h mások mit szólnak, h netán ezért kapok nála ötöst, és még jobban aggasztott, nehogy a tanárt nézzék le emiatt...
Én az egyik tanárommal(nő) jóban vagyok,ő sem leplezte az érzéseit(kétszer megölelt),persze az indítéka az lehetett,hogy látta,hogy akkor szükségem volt valakire,akinek elmondhatom a problémáim..stb.Persze elég viccesen alakultak ki ezek a megölelős helyzetek..
Például ebben az évben szeptember másodikán(első sulis nap) évnyitó után egyik osztályfőnöki óra utáni szünetben vágtattunk fel barátnőmmel a titkárságra,mert barátnőmnek kellett valami kártyával kapcsolatos dolgot intéznie.És ugye a titkárság mellett van a tanári..és mentünk a tanári fele,és láttuk a matektanárt..és így nyújtom a kezeim szét,hogy köszönjek neki(érdekes köszönési módjaim vannak),és közben beszéltem..ő meg azt hitte,hogy megakarom ölelni(amit én a tanári mellett elővigyázatosságból sosem tettem volna),na és ugye megölelt..
Aztán jó sokat beszélgettünk az udvaron mindig,és egyszer ott azt találtam neki mondani(nem utalgattam),hogy ölelgetős kis macit akarok,és erre fogta magát és megölelt..:) Nagyon aranyos tanár.:DD Persze szigorú és megköveteli,amit megtanított,elmagyarázott.
Szerintem vele ez nem barátság.Ez inkább egy erős bizalmi kapcsolat.:)
17/L-45/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!