Biztos, hogy ez korrekt eljárás?
Áprilisban írtunk ZH dolgozatot egy töltelék tantárgyból, s a tanár még csak most javította ki azokat. Nekem elégtelent írt be és közölte, hogy 5 nap múlva lesz javítási lehetőség, ha azt nem teljesítjük, akkor végleg megbukunk.
Küldtem is neki egy levelet, amiben arra kértem, hogy had láthassam a kijavított dolgozatot, mivel irreálisnak tartom, hogy 1-est írjak ebből a tantárgyból.
A válasz levelében kifejtette, hogy az az eredmény, ha ő beírja az érdemjegyem az E-naplóba. A levél végén pedig ezt írta:
"Egyébként az Ön feladata a zh megírása, az enyém az értékelése. Végezze mindkettőnk a saját munkáját!"
A tanár természetesen továbbra is elzárkózik a kijavított dolgozat bemutatásától.
Már hozzászoktam az effajta "iskolás arroganciához", de mégis, korrekt eljárás ez?
Nálunk a ZH kijavítása után 2 nappal volt a javítási lehetőség. Az se korrekt...
Tanszékvezető, HÖK vezető hozzájuk lehet fordulni.
Elvileg meg kell mutatni a dolgozatot hiszen számon kérhető a tanár hogy mit miért hogyan javított. Ellenben nálunk is van pár tanszék ahol körberöhögik a hallgatót ha ezt felveti.
ez tényleg nagyon bosszantó. Sok oktató azt hiszi ő az Isten csak mert feletted állhat és addig szívathat amíg akarod. Nagyon felháborító megértelek sok ilyen esetről hallottam. És a legrosszabb h a legjobban sokszor akkor jársz ha befogod a szád, különben rádszáll és az életben nem enged át...
Ettől függetlenül meglep h nincs jogod megnézni a dolgozatodat, ezt nálunk( bár én külföldön tanulok és itt eleve nem névvel hanem kóddal látjuk el a vizsgáinkat így kizárható kicsit a kivételezés) kötelező felajánlani. Érdeklődj utána felsőbb körökben h mik a jogaid
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!