Van itt olyan valaki, akit bántottak már azért mert jóban volt a tanárával?

Szerintem a kérdező esete nem ugyanaz, mint a sima "jó tanuló, udvarias" diák esete.
Amit Te írsz, számomra is fura,de ezt most ne vedd ítélkezésnek, mert nem ismerem a Ti eseteteket közelebbről, csak szimplán a helyzetről írok.
Nekem fura az a negyvenéves tanárember, aki a diákja (lelki vagy bármilyen) segítségére, támogatására szorul. A sokat köszönhet neked-dologból erre következtetek.
Az, ha valaki órákon kívül is tud beszélgetni a tanárával, az nem baj, sőt! Ez mindkettejük számára építő kapcsolat lehet, aki ezt kicikizi,éretlen, vagy szimplán irigy. A "barátság" viszont egy erős -megkockáztatom, nem helyes- kapcsolat tanár és jelenlegi diákja között.
Bármennyire objektívnak is tűnik, nehéz kikapcsolnia a szubjektív szűrőket. Valószínűleg elkövet néha olyan hibákat, amik a többieket zavarják. Pl. órákon feltűnően neked magyaráz, nem az egész osztálynak, feltűnően többet néz rád, mint a többiekre, akaratlanul is -mondjuk felelésnél-könnyebb kérdéseket adhat, vagy -mivel sokat beszélgettek-ismerve a nehézségeidet, ahol nem biztos a tudásodban, abba nem kérdez bele. Ha mondjuk egy felelet 4/5-öt ér, inkább hajlik az ötösre, stb.
Én a te korodban egy 28 éves tanáromnak tetszettem. Nem tettem érte semmit, ő is teljesen normális volt, de észrevehetően kivételezett.(Pl. megadta év végi felelés helyett a jobbik jegyet,míg a többiek magolták az éves anyagot...)
Szóval, hogy kicsit megértsd a többieket is... Az, hogy bántanak viszont nem helyes,és ne is engedd!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!