Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Közép- és általános iskolában,...

Közép- és általános iskolában, matematika órán mennyire használják a geogebrát?

Figyelt kérdés

Én anno matek tagozatos voltam, és nálunk egyszer sem került elő, úgy, mint szerkeszteni vele. Max függvényábrázolós feladatoknál, otthon, ha valaki felfedezte önállóan, hogy ez megkönnyíti az életet, de tanári utasításra soha nem használtuk.

Ehhez képest azt látom, hogy szobatársam, tanárszakon, matek szakmódszertanon eddig geogebrában szerkesztésen kívül semmit nem tanult. Konkrétan elmondása alapján, a geogebrás szerkesztésen kívül semmi mást nem tanított az oktatójuk.

Ez normális? Tényleg olyan fontos lenne a geogebra használata az oktatásban, hogy majdnem egy teljes félévnyi tárgyat erre kell szentelni?

nov. 10. 11:01
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Matek tanár szakon egy félév egy targyból az semmi. Filozófia, környezetvedelem meg ilyen tárgyak is vannak szinte mindenhol, pedig soha nem fogják használni. Nekem egyik helyen a szamoai benszülöttek történetéből kellett vizsgáznom. Szerinted hányszor használtam azóta? Semmi köze se volt a szakomhoz. Ehhez képest a kérdésben szereplő tárgynak legalább van köze a szakhoz.
nov. 10. 11:15
 2/7 A kérdező kommentje:
#1 Csak ez nem egy már névalapján is tölteléktárgynak tűnő tárgyból van, hanem szakmódszertanból. Aminek az lenne a lényege, hogy hogyan tanítsd iskolában a tárgyadat. Ehhez képest semmi módszertant nem vettek a szobatársam elmondása szerint, hanem csak ezt a szerkesztést. (Amit még soha senkitől nem hallottam, hogy használná)
nov. 10. 11:26
 3/7 anonim ***** válasza:
64%
Azt próbáltam leírni, hogy legalább valami halvany köze van a szakjához, ezért nem olyan gáz egy fél evet ilyet is tanulni. Nyilván egy tanárnak többet kell tudnia, mint a középiskolai tananyag. Másrészt nem tudod, mire lesz szükség a jövőben.
nov. 10. 11:36
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Mi használtuk gimiben.

Nagyon erős emelt matekos csopotban voltam. És matematikus lettem azóta.

nov. 10. 11:51
 5/7 anonim ***** válasza:

A gyerekem használta, használja itthon, fizikahoz, matekhoz, a könnyebb megértés érdekében.

Reál tagozatos, most matek faktos is gimiben.

nov. 10. 12:17
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Tanárin vagyok, de nem matekon. Szerintem felesleges ennyit tanulni a szerkesztést, függetlenül attól, hogy mennyire használják.

Benne van a tárgy nevében, hogy szakmódszertan. Arról kéne tanulni, hogy hogy a francba taníts matekot. Néztem a matekosok mintatervét, és az első szakmódszertan órájuk a kisgyakorlattal egy félévben van. Nem tudom, hogy a matekosoknál hogy van, én egyel sem beszéltem erről, de nekünk kisgyakorlaton tanítani is kell iskolában, 10-20 percet. A geogebrás szerkesztést, feldughatja magának, ha nem geometriás témánál kerül sorra a tanításnál, kisgyakon, hanem mondjuk egy bármilyen algebrás téma.

Másrészt meg a mostani tanárszakosok, akik rögtön középsuli után kezdtek, elég sokat használtak már informatikai eszközöket. Semmi szükség egész félévben minden órán egy program elsajátítását tanítani, mert a nagyjára magától rájön. Két órába le lehet tudni a témát, lehet kérni beadandót, aztán heló, lehetne foglalkozni azzal, hogy ha kimegy a táblához, akkor hogy magyarázzon.

Nekem kb. két óra volt megtanulni középsulisan, humántagozaton, online oktatásban. Nem hiszem, hogy egy matekszakos(tanáris) hallgatónak erre egy egész félév kell.

nov. 10. 13:01
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Mi reál tagozatosok voltunk, 3 év alatt tanultuk meg a teljes középiskolai anyagot matekból. Két csoportra voltunk osztva (névsor szerint, nem tudás alapján), a másik tanár használtatta a diákjaival rendszeresen, a miénk csak megmutatta, de nem volt kötelező.
nov. 10. 15:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!