Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Az általános iskolai tanárokró...

Az általános iskolai tanárokról is le kell válni a felnőtté váláshoz?

Figyelt kérdés

Mert azt sokan hangsúlyozzák, hogy a szülőkről le kell válni.

Szerintem az sem egészséges, ha valaki még 40 éves korában is a volt tanárához kötődik és annak az irányítása szerint él.

okt. 26. 06:39
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Alapvetően nem, hiszen az emberek többségének nincsen kötődése a tanáraihoz. Ez mindenképp egy szokatlan helyzet. Betegesnek gondolom.
okt. 26. 07:03
 2/5 anonim ***** válasza:
32%

Ha a lelkedben nyomot hagytak (pl. megszégyenítéssel való nevelés, valamint "ha nem így és úgy élsz, akkor majd ez és ez lesz" típusú módon, azt érdemes megoldani.

Lehet hogy leválás alatt nem erre gondoltál, de a negatív kötődés is kötődés.

okt. 26. 09:00
 3/5 kürtőskalácska ***** válasza:

Igen.

Az más,hogy jóba vagy a volt tanáraidal én is

okt. 26. 09:02
 4/5 kürtőskalácska ***** válasza:
100%

Jaj bocs véletlen elküldtem.

Én is jóba vagyok néhány régebbi tanárommal.

okt. 26. 09:03
 5/5 SZTANN ***** válasza:

Ha valaki egy régi tanárával éveken át tartó barátságba került, az nagyon jó dolog, és semmi ok "leválni" róla.

Talán már iskolás korában megbízott benne, hozzá fordulhatott a problémáival, esetleg támogatta későbbi tanulmányait, megbeszélhette vele a pályaválasztását, munkahelyét, stb... Ez egy nagyon szép, irigylésre méltó emberi kapcsolat, sajnos nagy ritkaság.

Igazából minden normális embernek az egykori tanárai a későbbiekben is megmaradnak tanácsadónak, de legalább régi ismerősnek. Normális esetben.

- Persze beteges személyiségű, éretlen, önállótlan embereknél ez a fajta kötődés is lehet túlzott, tehát beteges. De szerintem még ilyenkor is inkább előnyére van, mint hogy ártalmas lehetne. (Feltéve hogy a tanár normális, egészséges ember.)

okt. 28. 20:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!