Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Hova menjünk osztálykirándulni?

Hova menjünk osztálykirándulni?

Figyelt kérdés
11. osztállyal (17 évesek) mennénk valahova, fontos lenne, hogy legyen strand (meg programlehetőségek) a közelben, meg hogy azért legyen élet a városban. Soproniak vagyunk, szóval inkább másik megyébe mennénk.

aug. 16. 12:14
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Te az ofő vagy vagy egy diák?
aug. 17. 09:51
 12/16 anonim ***** válasza:

"7-es, én 51 éves vagyok és már ált.isk. felső tagozatában biztosan kétnaposra mentünk, gimnazista koromban 3 naposra."

Akkoriban talán még nem voltak annyira alulfizetettek a tanárok - na meg akkoriban még nem a telefonjaikon lógtak a diákok naphosszat, amit bárhol lehet, amihez nem kell osztálykirándulás meg elutazás, főleg nem három napra, hanem rávehetőek voltak közös programokra.

"A legtöbb 17 éves nemi életet él"

Ja, ilyenek... Meg isznak, drogoznak, stb... Hát én ehhez nem asszisztálnék háromnapos osztálykirándulás szervezésével annyi pénzért, amennyit az ofő kap érte - értsd: nulla forintért a rendezvényszervezésért, az egész levezényléséért, meg cserébe azért, hogy nem aludhat a saját ágyában, nem tölthet időt a családjával három napon át, ráadásul mindenért ő felelős, azért is, ha alkoholmérgezést kap némelyik, míg az ofő elalszik pár órára a második éjjel...

"(immár felnőttként) joga lenne akár külön is költözni a szüleitől, indíthat vállalkozást stb."

Sőt, osztálykirándulást is szervezhet - akárcsak a szülők! Miért nem szervezik ők? Főleg, ha ilyen elvárásaik vannak, hogy legyen háromnapos...

aug. 17. 20:31
 13/16 A kérdező kommentje:
Kedves 12-es, képzeld diák vagyok, és MI, diákok szervezzük. Nem azért, mert meg lettünk kérve, hanem hogy segítsünk az osztályfőnökünknek. Azt meg, hogy drogozunk meg iszunk ne mondd így ki, mert ez általánosítás. Én is általánosíthatnék téged alapul véve, hogy az idősebb generáció mennyire barátságtalan és lekezelő a fiatalabbakkal szemben, de nem teszem. 2 felsőfokú nyelvvizsgával pedig nem gondolom, hogy nem érdemlek meg személy szerint egy háromnapos kirándulást, az osztálytársaim életét pedig nem tudom befolyásolni hogy mit csinálnak.
aug. 18. 11:19
 14/16 anonim ***** válasza:
Hát, attól függ, mennyire messze akartok menni és a strand mennyire fontos. Lehet menni ugye a Balatonhoz, ott nem nagyon lesz a "városban" élet, de lesz strand. Én anno nagyon jól éreztem magam Szombathelyen és Pécsett, de ezek a helyek nem a strandról híresek, viszont sok programlehetőség van és klassz városok (mondjuk Pécsre lemenni Győrből elég gáz, ha buszt béreltek, az persze más). Lehet menni Sárvárra, ott jól lehet fürdeni, de amúgy szerintem közepes.
aug. 18. 11:40
 15/16 anonim ***** válasza:

"MI, diákok szervezzük. Nem azért, mert meg lettünk kérve, hanem hogy segítsünk az osztályfőnökünknek."

A felelősséget mégis ő vállalja majd a nevetséges fizetéséért cserébe éjjel-nappal a három nap alatt... Miért kell ehhez ő is? Saját magatok is mehetnétek az iskolától teljesen függetlenül...

aug. 18. 14:05
 16/16 A kérdező kommentje:
Mert mondjuk benne van a tantervben, hogy el kell menni kirándulni. Persze ezt az időszakot tölthetnénk Sopronban is, csak szerencsére osztályfőnökünknk izgalmasabb ember ennél. A fizetéséről pedig nem mi tehetünk, amit én megtehettem ezügyben megtettem, részt vettem a tüntetéseken. (persze ez is csak felületes segítség). Az meg, hogy felelőssége van, nyilvánvaló. Ez a szakmája, ezt választotta. Az iskolában ugyanúgy van felelőssége, még ha kisebb is.
aug. 18. 16:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!