Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Van néha olyan érzésed, hogy...

Van néha olyan érzésed, hogy jó lenne ha újrakezdhetnéd?

Figyelt kérdés

Leírom a saját történetemet külső szemmel nézve:

Adott karcsi aki kb csak 26 évesen érett meg és tanult meg viselkedni

es ugy erzi ha most jarhatna ujra az egyetemet akkor sokkal tobbet tudna kihozni belole es nem csak tanulmanyilag allna ra keszen(pl az itnal latna h azert nem erdemes videki szakot vegezni mert 0 lehetoseg van a releváns mennyisegu gyakornokoskodasra) es ertene a munkaeropiac mukodeset.

De mindegy karcsi mar kiszenvedte a diplomat es meg az egyetem alatt es sikerult kieroszakolnia 5 honap gyakornoksagot(ez egy lehetnyivel több mint a minimum) es fel evvel a vegzes utan kapott állast az itban.

Karcsi most nem tudja eldonteni h az o dontesei voltak e szarok(eretlenul, az egyetemre menni es kiszenvedni a papírt minimalis gyakorlattal) vagy egyszerűen tenyleg csak az it piac olyan szar ahogy kb minden cikk meg hír es allas portalon latni es minden 0kms diplomas nagy szopacs most allast keresni mert hiring freeze.

máj. 17. 07:22
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
90%

Én nem járnék egy szakra, amit kijártam.

Egyrészt munka mellett egyetemre járni nem csak fárasztó, de nehéz is összeegyeztetni a sulit a munkával. Akkor érdemes belevágni, ha muszáj, mert kell a papir, ami nincs meg.

Másrészt valami miatt mégis nem szeretted annakidején. Én is az egyetemre úgy emlekszem vissza, hogy hú de jó volt minden és lehettem volna szorgalmasabb, de ha jobbam visszaemlékszem, már megvan, hogy miért voltak nehézségeim, ami miatt nem mennék vissza.

Harmadrészt honnan tudhatod előre, hogy jobb lenne, lehet bunkó tanárokat kapsz, akik miatt jobban utálod majd az egészet.

Negyedrészt, ennyi erővel más meg a gimit járná újra, csak mert most elkezdte érdekelni a fizika, amit gimnazistaként utált. Elég nevetséges lenne, hogy visszamegy kilencedikbe, hogy újra tanulja azt, amiből már leérettségizett.

Ha konkrétan vannak részek, amiket át szeretnél venni, vanmak könyvek, Youtube videók és egyéb módok, hogy utána járj.

máj. 17. 21:13
 12/16 anonim ***** válasza:
21%
11# És ha szeretne kitanulni valami újat? Jó pap holtig tanul.. Sosem árt egy plusz papír.
máj. 17. 21:44
 13/16 anonim ***** válasza:
59%

12, az egy dolog ha valakit érdekel valami új és egyetemre megy egy másik szakra és az egy másik ha valaki csak újra szeretné járni azt a 3-5 évet, amit egyszer kijárt.

Ahogy írtam is "Akkor érdemes belevágni, ha muszáj, mert kell a papír, ami nincs meg."

Ha valaki az egyetem után úgy érzi, hogy elkezdte érdekelni egy dolog, amibe annakidején nem fektetett energiát, csomó segédanyag van erre, esetleg elmehet egy tanfolyamra is, nem kell egy egész szakot a újrajárni.

máj. 18. 05:29
 14/16 anonim ***** válasza:
32%
13# Ismertem olyat, aki 50 évesen egyetemre ment. Ha ahjoz van kedve/motivációja, miért is ne? Csak több lesz tőle.
máj. 18. 09:41
 15/16 anonim ***** válasza:
70%

"kb csak 26 évesen érett meg és tanult meg viselkedni"

Bár nem tudom itt, a gyakorlatban, konkrétan mire kell gondolni, de arra tippelnék, hogy itt csúsztak el picit a dolgok, és nem a döntéseiddel volt gond. És nem is azt mondanám problémának, hogy 26 évesen még nem voltál teljesen érett, hanem a viselkedés körüli gondokat.

Ami pedig engem illet.. néha nekem is van olyan érzésem, hogy jó lenne újrakezdeni, de nem tanulmányok, vagy a munka, hanem a szociális életem miatt. Az előbbi kettő területén, jelenleg, bár nagyon jó lenne, ha így is maradna, nincs okom panaszkodni, de az egyre jobban zavar, hogy itt vagyok 24 éves fejjel, párkapcsolatom sosem volt még, és igazi barátom se nagyon van.

máj. 20. 11:26
 16/16 anonim ***** válasza:
36%
Ha újrakezdhetném jobban barátkoznék az osztályomban a "menőkkel", többet is buliznék.. xDD
máj. 20. 11:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!