Bármilyen ötlet, hogy hogyan vidítsam fel a tanárom?
Csak menj oda hozzá, és biztosítsd az együttérzésedről.
Nekem anyukám halt meg tanév közben, 180 tanítványom szeme láttára. Mondhatni közszemlén voltam. Én még olyan összefogást, jóindulatot sosem tapasztaltam gyerekektől, mint akkor (középiskolában dolgozom).
Ha addig kérdezték volna tőlem, azt mondtam volna rájuk, hogy sima kamaszok, sőt nagy csibészek. De olyan oldalukat mutatták meg hirtelen, ami miatt azt mondom, hogy nagybetűs EMBEREK.
Tanárként egyszer jópár éve autóbaleset ért munkàbamenet és könnyebb sérüléssel bekerültem a kórházba. Az osztályom minden nap közösen imádkoztak értem. Ez annyira meghatott, hogy azóta sem felejtem el! Nem egyházi suli meg ilyesmi, azért volt meglepő, hogy ők ezt maguktól kitalálták. Általános iskola, sok problémás gyerekkel.
Szóval szerintem is csak biztosítsd az együttérzésedről, érezni fogja. Nem kell tárgyi ajándék ehhez. Csak embernek kell lenni.
Egyszerűen csak ne nehezítsd meg az életét olyan kis mindennapi apróságokkal, amikkel te is tudod, hogy a többi tanárét megnehezíted. ;-)
És imádkozz érte, az jó. Nem muszáj elmondani neki... ahogy gondolod.
De kedves vagy! :)
Ha tudsz rajzolni, akkor szerintem rajzolj neki valamit. Talán valami pozitívabb témáról... Tájkép, csendélet. Tuti jól fog neki esni.
*meg egy emberkét rajzolhatnál még, aki könyvet olvas a fa alatt,és röhög. :)
és lehetne aképen valami vicces is, pl egy repülőszőnyeges fickó. :)
és a kacsák lehetnének napszemüvegben,ilyen vagányan. :)
és a Nap főzhetne. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!