Történt már az osztályotokban olyan hogy megvoltak egy dolgozat kérdései és csaltatok?Lett belőle következmény?Rájött a tanár?
Az egyik osztálytársam ellopta a tz dolgozatot és rájött a tanár.Beírta a jegyeket de szerintem befog minket szívatni.
Akinek van hasonló története az leírja hogy lett-e belőle következmény vagy mi történt utána?
Még régen általánosban a könyvek végében benne volt egy dolgozatos kis füzet. Abban iratták meg velünk a témazárókat. Mi a fizika könyvben lévőből mindig kiírtuk a következő TZ feladatait, otthon meg kidolgoztuk. Sosem buktunk le. De ez még a kétezres évek elején volt.
Így felnőttként már nem vagyok rá büszke, de csinál hülyeségeket az ember gyerekkorban.
Nálunk, gimiben, akadt arra példa, hogy a fiúk megszerezték 1-2 tantárgy pár dolgozatának kérdéseit, de tényleg nem sokszor. Ritkán volt átfedés másik osztályokkal, mivel általában máshol is tartottunk az anyagban, illetve nálunk sokszor variálták a dolgozatokat a tanárok.
Konkrét büntetés, újraírás, vagy hasonló nem történt, bár olyan volt, hogy a tanárnak feltűnt, hogy a rosszabb, gyengébb tanulóknak meglepően jól sikerült (majdnem max pontosra...), erre óvatosan utalt is, de több nem lett belőle. Nem volt rá bizonyítéka.
Hozzám sosem jutottak el a kérdések, vagy azok megoldásai, pedig még Messenger csoportok is születtek emiatt. Akkor azért bántott, őszintén szólva, de így, felnőtt fejjel, viszont így érzem tisztességesnek a dolgot.
Olyan azonban volt, hogy dolgozat közben segítettem másoknak, és utólag kiderült, hogy a megoldásom beírták az egyik ilyen csoportba, ami elég hamar körbement. A tanár meg megjegyezte, hogy milyen ügyesek vagyunk, mert a legnehezebb kérdést mindenki tudta...🤦♀️ Picit már bánom, hogy annyira sokszor segítettem nekik, mert legtöbben nem igazán érdemelték meg.
Most vagyok gimnazista. Az osztályomnak ( C- osztály) ugyanaz a tanár tanítja a biológiát és kémiát, mint a B-s és D-s évfolyamtársainknak. Általában mindig le vagyunk maradva ettől a 2 osztálytól a tananyagban, így ők mindig előbb írnak dolgozatot az adott témából, mint mi.
2 ,,beszerzőnk" van, akik az egész dolgozatot be tudják szerezni a másik 2 osztályból. Ezek után beküldik a közös osztálycsoportba Messengeren, és innentől meg mindenki azt csinál a dolgozattal, amit akar ¯\_(ツ)_/¯
A Tanárúr (aki tanítja ezeket a tantárgyakat) már nagyon öreg, rosszul lát, a nevünket se tudja, stb, így nem szokott neki feltűnni, hogy xy bukik ebből vagy abból, de bioszból/ kémiából meg színötös:D
#6 Tisztában vagyunk azzal, hogy így sosem fogjuk tudni a biológiát,de így, hogy nem feltétlenül kell tanulnunk a biosz- /kémiadolgozatra, tanulhatunk többet más tantárgyra, amit esetleg fontosabbnak tartunk ( én például a történelemre, mások földrajzra, stb.).
Akik pedig fontosnak tartják a bioszt/ kémiát, azok úgy is felfognak készülni a dolgozatokra. 😊
Közösen, osztályszinten nem, csak olyat csináltam/csináltunk, hogy megvásároltuk a dolgozatfüzeteket otthonra azoknál a tárgyaknál, ahol pl. a tankönyv kiadója által kiadott dolgozatfüzet feladatait adták a témazárón. :D
Persze ehhez is "kapcsolatok" kellettek, és nem is sok tárgynál működött, középiskolában a legtöbb tárgyból a tanár által odahaza saját maga által elkészített dolgozatokat írtunk...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!