Az a baj hogy vannak akik azzal érzik magukat felsőbbrendűnek hogy másokat lenéznek. Az ilyen embereknek általában az önértékelése nulla, ezért néznek le másokat mert így akarnak kompenzálni. Nem attól lesz valaki ember mert ilyen olyan iskolája van, hanem hogy képes és tud becsülni, tisztelni másokat. A takarítótól a vezérigazgatóig mindegyik munka fontos. Igaz eljött már az világ is hogy kétkezi becsületets szakemberekből van nagy hiány... sőt talán már jobban is keresnek mint egy irodista
2023. júl. 26. 16:56
12/23 anonim válasza:
Tegyük hozzá kontrasztnak a gimnáziumokból kikerülő félanalfabétákat, akik képtelenek a szövegértelmezésre, ly-nal írják a muszájt, nem tudják az igekötős igék helyesírását, s az őrületbe kergetik a főiskolai, egyetemi tanárokat, mert alapszinten nem értik az előadásokat.
Tele a gyakori is olyan egyetemisták kérdéseivel, akik képtelenek az elemi logikai műveletekre, és arra, hogy felvegyék a telefont, a hivatalos időben felkeressék az irodát, amikor konkrét kérdésük van.
Nem. Ők a gyakorin időző taxistól, az eladótól, az unatkozó portástól várják a választ a tanulmányi osztály helyett.
2023. júl. 26. 22:46
13/23 anonim válasza:
Azért a szakmunkásképzőkből se agysebészek kerülnek ki....még mindig normálisabb emberek járnak gimnáziumba, mint szakmunkásba.
2023. júl. 28. 19:38
14/23 anonim válasza:
Hát nem tudom. Én gimnáziumba jártam a szüleim akaratából, de a mai napig irígylem a szakmunkásban vagy technikumban végzett társaimat, akik úgy jöttek ki 18 évesen, hogy értettek is valamihez - nekem meg ezzel szemben csak egy érettségim van, mert immáron egy évessé vált csúszás miatt még mindig az alapszakommal kínlódok. Egyetemre pedig ezekről a helyekről is bejutott, aki akart - mint ahogy az én osztálytársaim között is akadt olyan, aki azt hitte, Szent István űzte el a törököt...
2023. szept. 13. 12:29
15/23 anonim válasza:
Ja igen, ez arról jutott eszembe, hogy ma is lenézik őket - legalábbis az én környezetemben. Előző voltam
2023. szept. 13. 12:30
16/23 anonim válasza:
Nem a szakmunkásra, hanem a szakközépre gondoltam. Most vettem észre, hogy elírtam
2023. szept. 13. 12:40
17/23 anonim válasza:
A '90-es évek végéig a szakmunkásba a 2-3-as tanulók mentek, a gimnáziumba pedig a 4-5-ös. Aztán kitolták a tankötelezettséget és mindenki elkezdett a gimnáziumba járni, az 1-eseket kivéve, akik viszont bekerültek a szakmunkásképzőbe. A 2-3-as tanulókat is felvették a gimnáziumba és szakközépbe, mert annyira lecsökkent a gyermeklétszám és létszámra kapták az intézmények a normatívát, finanszírozást.
2023. szept. 13. 12:43
18/23 anonim válasza:
14
Mehettél volna szakközépbe, az is érettségit ÉS szakmát ad.
2023. szept. 13. 12:44
19/23 anonim válasza:
18-as nem mehettem volna sehova. Egy gyereknek azt kell csinálnia, amit a szülei mondanak.
2023. szept. 13. 12:55
20/23 anonim válasza:
...Nálunk kicsit rosszabbul kezdtek teljesíteni, akik át akartak menni. Végül átmentek. - Pedig (elnézést, ha egyedül leszek ezzel a tapasztalással) a közgaz szakközép sokkal nehezebb volt, mint a sima gimnázium ugyanott...
(((Esetleg olyan viszony is létezik szülő-gyermek között, hogy de, meg lehet beszélni...)))
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!