Emelt angol érettségin köszönni is angolul kell?
Nem tudom hányan lesznek bent. De ha nők meg po 1 ffi akkor lehetne good morning to the ladies and the gentleman
Nem tudom :D nem akarom túlzásba vinni, csak mégis fontos az első benyomás
#5-ösként: Én nem értek egyet. Saját magam köszöntem "hello"-val még amikor szóbeliztem, mégis 100%-os lett a szóbeli vizsgám eredménye.
Tapasztalatból mondom, hogy a beszélgetés folyékonysága, és a feladatok teljesítése a legfontosabb az angol szóbelin. Egy szimpla köszönésen nem múlik semmi ahhoz képest, hogy mekkora a szókincsed, mennyire megy szóban a nyelvtan, és mennyire tudsz érteni és véleményt kifejteni bonyolult témákról. Komolyan egyetlen egy normális szón függne az angol, emelt szintű érettségid? Ne mondjátok már.
Ráadásul vannak vizsgázok, akik esetleg izgulástól, félelemtől nem a legideálisan köszönnek, vagy beszélnek. Ez teljesen normális, és a vizsgázók ennek tudatában vannak. Ezért sok esetben elnézőbbek tudnak lenni.
Tehát ismétlem: ne félj, nem kell túlgondolni az olyan apróságokat, mint egy szimpla köszönés. Próbálj kifejezően, érthetően beszélni, a végén minden rendben lesz. Bízok benned, hogy menni fog!
Tudom, hogy már túlvagy rajta, de hátha valakinek segítség.
Én anno magyarul köszöntem, mert valamiért eszembe se jutott, hogy angolul kellene, aztán visszaköszöntek hogy good morning, kicsit kínos volt. :D Szóval igen, angolul köszönj.
Bevezető, ráhangoló beszélgetéssel kezdődik az egész, amit nem értékelnek még, így nyilván a köszönést sem, de azért az első benyomás fontos itt is, úgyhogy egy udvarias-mosolygós good morning teljesen jó lesz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!