Miért kéregetnek egyes gyerekek folyamatosan kaját a suliban?
Van 3 lány az osztályomban, akik szinte minden nap végigkérdezgetik az összes gyereket, hogy van-e ennivalójuk..
Komolyan nem értem, miért nem hoznak otthonról?
Képesek mástól kéregetni ahelyett, hogy megcsinálnák maguknak otthon a szendvicset, nem tart semeddig, én is úgy szoktam.
Nálatok is voltak ilyen gyerekek?
Arra nem gondoltál még, hogy a szegény a család és így nem tudnak csomagolni nekik csomagolni otthon?
Nálunk nincs ilyen, de van "plusz egy szendvics nap", mikor több kaját küldünk be és a többletet rászorulók kapják.
Ez kb. a "ha nincs otthon kenyér, miért nem esznek kalácsot?" kategória.
Majd ha odaértek történelemórán, megérted.
Egyébként a "nem tart semeddig" vonatkozik arra is, hogy neked se tartott volna semeddig ezt a kérdést nekik feltenned.
Feltéve, ha tényleg iskolába jársz, és léteznek ezek az osztálytársaid.
Anno mikor én voltam súlyos, akkor is voltak ilyen lusta és pofátlan gyerekek. Az benne a durva, hogy ezek nem novik ki, felnőttként is pofátlanok maradnak.
Nem azokra gondolok akik szegények és éheznek ne értsétek félre!
A kérdés egyértelműen kitalált, és kicsinyes módja az alacsonyabb társadalmi rétegből származó kisgyerekek lejáratásának.
Gyomorforgató, ha valaki más nyomorát gúnyolja.
7
az én sulimban is volt 1-2 ilyen gyerek, érdekes módon cigire volt pénzük, kajára is biztos lett volna csak arra már sajnálták
Általában nem az anyagi helyzet az oka, legalábbis nem olyan szinten, hogy ne tudnának venni. Munkahelyeken is megvan ez a lejmolós fajta, csak ott általában cigivel akarják lehúzni az embert. Amúgy tudna venni, csak megspórol annyit, amennyit kap mástól.
A sulis lányok valószínűleg lusták vinni és ha kapnak mástól, minek vegyenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!