Igazat mond vagy hazudik? Mit csináljunk vele? (bővebben lent)
Van egy osztálytársam, akinek 2 barátja van az egész osztályból, ebből egyik az én baráti társaságomba tartozik (öten vagyunk így nagyon jóban, de az osztály többi tagjával sincs bajunk), és inkább velünk lóg.
Amennyire észrevettem a másik is szívesen beszélgetne velünk, csak a feljebb említett osztálytársam (továbbiakban legyen mondjuk Anna) nem nagyon bírja az egyik fiú barátomat, úgyhogy nem jön oda hozzánk. Két fiún kívül hárman vagyunk lányok a "csapatban", és egy öltözőben öltözünk Annával és a barátjával ahol Anna érdekes dolgokat szokott mesélni.
Azt érdemes tudni róla, hogy alacsony és eléggé túlsúlyos egy betegség miatt, ami teljesen érthető, soha senki nem piszkálta miatta.
Nos, azt mesélte, hogy inzulinrezisztenciája van, és ezért túlsúlyos, és van rá gyógyszere ami segítene neki lefogyni, de nem akar gyógyszert szedni, ezért nem szedi.
Aztán annak a lánynak aki vele is meg velünk is jóban van azt mesélte, hogy szed rá gyógyszert, különben mindene viszketne. Először azt hittem valami allergiára értette, de kifejezetten az inzulinrezisztenciára mondta.
A tesi cuccát mindig mi visszük fel neki ha tesi az utolsó óra, mert siet a buszra vagy fáj a lába (ami miatt egyébként nem is tesizik csak átöltözik és szól a tanárnak, hogy neki fáj a lába, de orvoshoz nem megy vele). A suli a város szélén van, úgyhogy egy busszal bemegyünk a belvárosba, és onnan indul mindenkinek hazafelé busza. Volt, hogy felvittem a tornazsákját és ő annyira sietett, hogy mikor leértem és indultam a buszmegállóba ő még ott telefonozott a kapuban, és rendszerint később ér a belvárosba mint mi.
Ezeken kívül vannak még hasonló dolgai, éjfélig sorolhatnám.
Emellett nagyon érzékeny, egyszer konkrétan azért sírta el magát, mert valaki véletlenül megrúgta (nem erősen és nem direkt, a srác lépett egyet előre, Anna éppen ott állt és hozzáért a srác lába, aki persze hátrébb lépett és bocsánatot kért)
Csináljunk vele valamit? Általánosban is volt már hisztis osztálytársam, ő egyszer mondott valami hülyeséget órán amin mindenki nevetett, erre pedig megindult körzővel a kezében egy random fiú felé, mert mosolygott. És a fiú lett lecseszve, hogy miért nevetett rajta. Azt a gyereket már ismerték a tanárok, ő konkrétan bármit csinálhatott, mert nem akartak vele foglalkozni, úgyhogy sose lett leszidva. Illetve egyszer mégis, akkor elsírta magát, kiabált és bebújt az asztal alá, az volt az utolsó, hogy bárki rá mert szólni. Nem akarom, hogy itt is ez legyen, ezért nem merek neki nemet mondani vagy szólni neki, hogy melyik ruha nem áll jól neki, milyen fazont kéne kipróbálni a stb, még én jönnék ki belőle rosszul, pedig csak segíteni akarok.
Hát.. nem könnyű helyzet. Viszont azt azért furcsállom (bárminemű rosszindulat nélkül), hogy mindenféle papír, orvosi konzultáció nélkül a tesi tanár állandóan hagyja neki, hogy ne vegyen részt az órán aktívan. Nem azt mondom, hogy tuti nem fáj a lába, csak azért ez elgondolkodtató..
Amikor siet a buszra, de mégis a kapuban találjátok, nem szoktatok rákérdezni (legalább finoman), hogy miért van még mindig ott?
Kevésnek érzem így az infót eddig, de a kapus eset miatt kicsit azért hajlanék a füllentés felé.
Ami pedig az érzékenységet illeti. Az átlagnál kicsit érzékenyebbként írom, hogy az viszont nem mehet az örökkévalóságig, hogy ezért nem kap kellő visszajelzést, vagy ezért nem történik felé konfrontálódás. Megértem, hogy neked is rossz tapasztalatid vannak érzékenyebb/hisztisebb emberekkel, de nem biztos, hogy ő is így reagálna. Valamint azért mégis jobb, hogy a barátai vezetik fel a szitut neki, mint mondjuk egy nagyobb szájú osztálytárs, vagy esetleg a tanárnál szakad el a cérna, és nem a legszebben közvetíti a gondolatait.
#1 ?
#2 XD
#3 nem csinál semmi helytelent, csak kínosat, amiért a háta mögött kinevetik. Igazából ennek szeretnék véget vetni, mert már én érzem kellemetlenül magam miatta. Nem akarok álszent lenni, én is kibeszélem néha. És szegény nagyon előnytelen ruhákat hord. Én se vagyok vékony de mikor gólyatáborban megtippeltük egymás súlyát engem mindenki 10 kilóval kevesebbnek tippelt mint ami vagyok, mert olyan ruhákat hordok amik jól állnak.
#4 Ha olyan dolgokat csinálunk amihez nem kell használni a lábát akkor nem engedi a tanár, hogy ne csináljon semmit, csak hát kevés olyan van. Egyébként a szakmánk is elég talpalós, ülve nem lehet csinálni, szóval nem értem miért ide jött ha fáj a lába. Tavaly volt papírja, de az már lejárt. Lehet, hogy amiatt engedi neki a tanár.
Eddig nem kérdeztük meg, nem is tudom miért... legközelebb megkérdezem :D
Igen, szerintem is jobb lenne, ha mi szólnánk neki, mint hogy valaki kinevesse az utcán, de én se vagyok valami érzelgős típus, nem tudom hogyan ne bántsam meg :(
Köszi a válaszokat!
Valamilyen szinten érthető hogy érzékenyebb. Mármint ugye beteg, és hát gyanítom hogy már sokan piszkálták miatta, és nehéz lehet neki, és valszeg ezért gondolja hogy mindenki ellene van.
Persze, te nem vagy köteles hallgatni a hisztijét, szóval arrébb is mehetsz.
Szerintem mondd meg neki amit szeretnél, ezt már írták előttem is.
Azzal hogy egyik haverodat nem bírja, nem sokat lehet kezdeni, max annyit hogy bocsánatot kér, ha esetleg valami rosszat csinált még a múltban és ezért van ez.
Nem találom pontosnak a leírást, illetve nekem úgy jön le, hogy a kérdező túlreagálja, de főként nagyon egyoldalúan közelíti meg a szituációt. Pl az öltözködésébe miért kéne beleszólnod? Ha őt nem zavarja, akkor nem lehet békén hagyni? Én arra tudok gondolni, hogy kellemetlenül érzed, ha vele mutatkozol mások előtt, mert Számodra nem tetszik az öltözete. Innentől pedig nem tűnik őszinte barátságnak... Az őszinteség alajáraton fontos, de nem olyan kérdésekben, hogy neked tetszik-e a ruházata. Ilyenkor jön szóba a kegyes hazugság. Miért kéne valakit feleslegesen megbántani?
A családban én is azt hallgatom állandóan, hogy miért nem tudok normálisan (=lányosan) öltözködni. Azért, mert nekem ez a kényelmes vagy ez tetszik. Ez az egyszerű magyarázat rá.
Most megrúgta őt a srác, vagy nekiment azzal, hogy lépett? A kettő nem ugyanaz. Biztos, hogy nem fájhatott neki?
Próbálj kicsit objektíven gondolkozni.
Előre látom, hogy le leszek pontozva, de büszkén vállalom a véleményemet.
#7 nem vagyunk barátok az illetővel. Nem akarok beleszólni az öltözködésébe, tanácsot akarok neki adni, mert nevetnek rajta a háta mögött. És nem mutatkozok vele, maximum az öltözőben beszélek vele pár szót :D
Mint írtam, egy betegség miatt nagyon túlsúlyos. Azt is írtam, hogy én se vagyok vékony, de mindenki kevesebbnek néz mert olyan ruhákat hordok amik tetszenek és jól állnak (oversized ruhákat). Ő ezzel ellentétben olyanokat hord, amik "rátapadnak" (remélem érted mire gondolok). Nem hiszem, hogy kényelmes lenne neki, abban szerintem egyet értünk, hogy egy melegítő kényelmesebb és jobban néz ki, mint egy cica naci :D
"Ilyenkor jön szóba a kegyes hazugság."
Nem sok dolgot gyűlölök, de a kegyes hazugságot igen. Ha valakit megkérdezek valamiről akkor nem arra vagyok kíváncsi amit hallani akarok, hanem a véleményére. Ezzel lehet, hogy csak én vagyok így, de ha valami nem áll jól valakinek és megkérdezi a véleményem, nem fogom azt mondani, hogy nagyon jó.
"Most megrúgta őt a srác, vagy nekiment azzal, hogy lépett?"
Megrúgta azzal, hogy lépett. Nálunk ki vannak írva egy táblára a hiányzó tanárok és a helyettesítések, éppen azt néztük pár osztálytársammal és a srác is ott volt. Nem látta jól a táblát, úgyhogy lassan előre lépett egyet (azért lassan, mert közben a táblát nézte) és amint észrevette, hogy a lába hozzáért valamihez odanézett, bocsánatot kért és hátrébb ment. Nem tudom, hogy fájhatott e neki, szerintem nem.
Az objektív gondolkodással igazad lehet, én nem vagyok érzékeny, tudom, hogy mi áll jól és olyan környezetben nőttem fel, ahol megtanultam, hogy mit ciki csinálni és mit nem.
Viszont előbb vagy utóbb el fognak jutni hozzá a dolgok amiket mondanak róla, akkor mi lesz? Nem most kéne változtatni, hogy később ne legyen belőle baj?
(ment a zöld pipa)
7-es vagyok
Elhiszem, hogy számodra nem tetszik, amit ő felvesz, de előfordulhat, hogy tisztában van vele, hogy rajta nem áll jól, de másvalakin az tetszene neki. Amíg másokra nincs káros hatással, amit tesz, addig szerintem ezzel semmi probléma nincsen. Én sok hozzá hasonló lányt látok. Úgy vélem, amíg nem hirdetik azt, hogy a túlsúly jó és minél többen legyen azok, addig csináljon amit csak akar. Már az interneten ez a káros body positivity is megtalálható... Ha nem a barátod, akkor hagyd, hogy kettesben legyen a barátjával, így neked sem kell őt elviselned.
Egyedül amibe beleszólhatsz, hogy ne beszéljék/beszéljétek ki őt. Úgyis értelmetlen a felesleges fröcsögés. Hogy mit vesz fel, az nem a te dolgod, egyedül őrá tartozik. Azt hiszem nem kérte a tanácsodat, szóval hagyd figyelmen kívül. Gondolj bele, neked van mondjuk egy kedvenc ruhád és valaki csak úgy odamenne hozzád,( aki még nem is a barátod,) mondván hogy szerinte nem áll jól, ezért ne hordd. Bennem az a kérdés fordulna meg, hogy mégis ki a tököm kérdezte. Nekem csak elrontaná a kedvemet, te mit szólnál hozzá?
A kegyes hazugságot csak arra a helyzetre értettem, hogy ha megkérdezné tőled, hogy hogy tetszik ez vagy az. De ha valaki nem kérdezi, akkor legtöbbször nem is kíváncsi rá. Ugyanez a tanáccsal, minek tennéd, ha De gondolom, ha megkérdezi sem azt teszi fel kérdésként, hogy hogy áll rajta, hanem hogy pl a felsője tetszik-e. Már ha ugye egyáltalán rákérdezi. Ha tetszik a felsője, nyugodtan mondd neki, hogy tetszik, mégha nem is pont rajta tetszik. Bár felmerül a kérdés bennem, hogy miért kérdezné meg, ha elvégre nem is vagytok barátok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!