Miért probléma sok lánynál menstruáció esetén a testnevelés óra?
Én pl. gimisként nagyon görcsöltem 1-2 napig. Semmi kedvem nem volt mozogni. Meg paráztam, hogy mozgás közben "baleset" történik.
De inkább végig szenvedtem a tesiórákat. Nem szerettem volna, hogy a tanár és az egész osztály tudja, hogy éppen menstruálok.
Gondolom fiú vagy, nulla empátiával és tudással.
Csak egy példa: ha ilyenkor végzünk felülést, több vér jön ki.
Van, akinek annyira görcsöl a hasam, hogy még a sima mozgás is nehezen megy neki.
Ti, hímneműek, legalább ne problémázzatok ilyenen, hanem maradjatok csendben. Úgyse fogjátok fel, mert nem érzitek át a helyzetet.
Sokszor a menstruacio eros fajdalommal jar. Egy gyengebb menstruacios gorcsot egy nagyon eros szimpla gyomorgorcshoz lehet hasonlitani.
Na, most kepzeld el, hogy ugy kell korbe korbe rohangalnod, hogy a fajdalomtol majd osszeesel.
Termeszetesen ez nem faj mindenkinek ennyire, de sokaknak igen.
Nekünk nyolcadikig tornadresszben kellett tesizni, és igaz, lehetett felvenni melegítőgatyát rá, de szerintem tök megalázó, hogy tudja mindenki, hogy vérzek, amihez semmi közük.
Plusz engem felnőttként sem lehet rábeszélni a tamponra, és kényelmetlen volt, ahogy futás közben mozog a betét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!