Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Ha az nem állok fel jelentésné...

Ha az nem állok fel jelentésnél, stb... akkor mit kaphatok érte?

Figyelt kérdés
Középiskoláról van szó

2023. jan. 14. 05:37
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
82%

8-as:

Nálunk nem ment, kb. 5 éve voltam középsulis. Még 9.-be csak-csak, de a végére már csak annyi volt, hogy mindenki felállt, majd szólt a tanár, hogy üljünk le és valaki kiabálja be a hiányzókat.

Még 10-11.-be volt egy olyansmi rituálé, hogy felállunk és van hetes, aki kimegy, de akkor se ment le a "tanárnőnek tisztelettel jelentem" szöveg, csak hogy "jó reggelt tanárnő! a mai hiányzók: ..., késik... "

2023. jan. 14. 07:59
 12/33 anonim ***** válasza:
87%

Igen, nálunk is úgy volt a végén, hogy bemondtuk a hiányzókat, és csak az első talán másfél évben volt hetes.

Amúgy meg nem fogsz megszakadni kérdező, ha 10 másodpercre felálsz köszönni. Nagyon gyerekes a gondolkodásod sajnos. Az ilyenek számára kellene extra illemórákat tartani.

2023. jan. 14. 08:06
 13/33 anonim ***** válasza:
68%

8-as voltam

De nem egy katonaságról beszélünk, hanem egy iskoláról és attól még, hogy katonás vigyázzállásban visszamondanak egy bemagolt szöveget, attól még lehetnek mondjuk szünetben elvetelmült állatok.

Én csak azért csodálkozom mert például nálunk gimiben már rég nem kell, de általánosban még kellett és már akkor is gáz volt meg értelmetlen.

2023. jan. 14. 08:07
 14/33 anonim ***** válasza:
90%
Abbban mindenképp igazad van, hogy az, hogy kiben mennyire van meg az igazi tisztelet, az igazából akkor kerül napvilágra, amikor a legsebezhetőbbekkel találkozik.
2023. jan. 14. 08:10
 15/33 anonim ***** válasza:
90%

"Nem attól adok tiszteletet valakinek, ugyanis attól lazán beszélhetek vele tajparaszt módon"

Ezzel az erővel nem is a beszéddel adod meg a tiszteletet, meg nem is azzal, hogy normálisan vagy felöltözve, meg nem is ezzel, nem is azzal... és akkor végül mivel?... Iskolai keretek között pontosan azzal is megadod a tiszteletet, ha felállsz, illetve azt fejezed ki, hogy tajparaszt vagy, ha nem.

2023. jan. 14. 08:15
 16/33 anonim ***** válasza:
0%
A társasalmi normákat soha ne kérdőjelezd meg, csak fogadd el hogy elvárják és csináld őket gondolkodás nélkül. Jobban jársz ha most megszokod mert a felnőtt életben állandóan szükséged lesz rá munkahelyen, ügyintézésnél, orvosnál, mindenhol. Az egész illemtan egy f*szság, legjobb példája a köszönés, hangot adok ki a számmal mert látok egy másik embert, mint egy marha mikor meglát egy másik marhát és elbőgi magát baszki. De el kell fogadni hogy csinálni kell az ilyeneket, akkor is ha felesleges hülyeségnek tartod, különben te jársz rosszul.
2023. jan. 14. 08:57
 17/33 anonim ***** válasza:
9%
Ne már ügyintézésnél is állva kell jelenteni?
2023. jan. 14. 08:59
 18/33 anonim ***** válasza:
63%

"el kell fogadni hogy csinálni kell az ilyeneket ... különben te jársz rosszul"

Az érettség egy magasabb fokán nem csak ezért, hanem azért, hogy lehetőleg senkit ne hozz kellemetlen helyzetbe, hogy ne kelts senkiben rossz érzéseket, hogy senkit se bánts meg, és hogy így mindenki boldogabban élhessen (egyébként te is), tudva azt, hogy nem vagy egyedül, hogy mások tekintettel vannak rád, sőt, vigyáznak rád, nem egyedül kell megküzdened az élet összes problémájával, hanem másokra is számíthatsz.

2023. jan. 14. 09:21
 19/33 anonim ***** válasza:
20%
#18 Belőlem nem vált ki ilyen érzéseket hogy pl bemegyek a bankba és az ügyintéző kényszeresen mosolyogva fogad, köszön, szól hogy üljek le, stb. Tudom hogy csak azért csinálja mert elvárják tőle, nem azért mert tisztel (miért tisztelne, azt se tudja ki vagyok), vagy boldoggá akar tenni, vagy akármi. Egyszerűen eleget tesz egy elcsépelt, nonszensz protokollnak.
2023. jan. 14. 09:51
 20/33 anonim ***** válasza:
69%
Te tenyleg hulyegyerek vagy?
2023. jan. 14. 11:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!