A pedagógusok miért gondolják,hogy joguk van önkényesen felülírni a szabályozásokat?
A lányom iskolájában akadt egy olyan probléma,hogy a pedagógus íratott egy dolgozatot velük.Viszont nem javította ki az iskola pedagógiai programjában szerepelt határidőn belül.
Ilyen esetben a diákoknak joguk van arra,hogy a jegyet opciónak kezeljék, azaz, ha akarják kérik,ha nem, akkor nem írhatja be a pedagógus.
Az a baj,hogy beírta.A lányom viszont felszólalt,hogy ilyen esetben csak választhatóként szabad kezelni az osztályzatot.A pedagógus flegmán elutasította ezt, mire a lányom a bajsza alatt morgott,hogy "rohadék", a tanár meghallotta és kapott érte írásbeli figyelmeztetőt.
Ez esettel kapcsolatban mondtam neki,hogy igaza volt, tényleg rohadék,de nem szabadott volna ezt kimondani.
A lányom alapvetően jó tanuló, 4-es, 5-ös.Viszont volt egy térdműtétje, ami miatt felépülést segítő foglalkoztatásra kellett vinnem, ebből adódóan erre a dolgozatra nem tudott annyira készülni és lerontaná az átlagát.
Szerdán voltam az iskolában beszéltem a pedagógussal.Nagyon terelte a témát, nem érdekelte mi a szabályozás.A végén meg beszólt nekem olyasmit,hogy neveljem meg a lányomat.Elszámoltam magamban tízig és annyiban hagytam, pedig nem sokon múlott,hogy kiosszam, úgy Istenesen.
Hétfőn kaptam időpontot az igazgatóhoz, nem fogom annyiban hagyni az esetet.Ha kell, feljebb viszem a Klikhez.
Kivéve, ha meg kell nevelni valakit, vagy le kell adni a tananyagot.
Akkor rögtön jön az, hogy nem szólhat bele, nem az ő feladata, nincs benne a tantárgyba, stb.
És mitől a "pedagógusok"? Merthogy egy konkrét esetről van szó.
Vagy ha neked van egy h.lye munkatársad, akkor te is automatikusan h.lye vagy?!?
Lesz ez rosszabb is.
Kinek mit intézett a kormánya.
Jesszusom, ezen ennyit vergődni. Igaza van a lányodnak, de mi ebből a tanulság? Felnőtt szitukban előfordul ilyen, hogy igazságtalanul bánik velünk valaki? Elő. Ki kell állni magunkért? Ki. Milyen módon érdemes? Hát nem káromkodással, az fix. A lányod jó tanuló, semmi nem múlik ezen, viszont jó helyzet volt, hogy gyakorolja az ilyeneket. Jól tette, hogy kiállt magáért, de rosszul, hogy káromkodott.
Felnőttként a klik a munkaügyi bíróság lenne, kérdés, érdemes-e oda fordulni energia szempontjából, főleg, ha ezen a "munkahelyen" akar még maradni. Az igazgatóhoz eljut, az bőven elég. Amúgy szerintem a lányod is vétett már iskolai szabály ellen, nincs makulátlan ember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!