Bukásra állok egy tárgyból, és a javításra felajánlott időpont nem jó. Mit írjak a tanáromnak?
Az a nagy büdös probléma, hogy gyakorlati tárgy, a zh-k nem sikerültek, ez az utolsó javítási lehetőség. Viszont kilencedikén van, délután, én meg rohadt messze lakom az egyetemtől, kolis vagyok, oda meg csak tizedikén este hat után térhetnek vissza. A javítási lehetőség időpontja után fix, hogy nem érném el átszálláskor az utolsó vonatot, csak a másnap hajnal négyeset....
Az e-mailben azt írta a tanár, hogy jelezzek vissza, hogy akarok-e egyáltalán kísérletet tenni a nem megbukásra(nagyon kéne, mert van ráépülő a kövi félévben) jó -e az időpont. Hogyan írjam meg, hogy nem jó az az időpont, de máskor azért élnék a lehetőséggel? Hivatkozhatok arra, hogy nem tudok hazajutni utána, vagy az nem elég nyomós indok? Egyáltalán meg kell indokolnom, hogy miért nem jó? Találjak ki valami kamu indokot? Ha igen akkor mit?
Már hogy ne volna elég indok, hogy másnap hajnalig a vasútállomáson kéne csövezned... ezért kérdezte, hogy jó-e az időpont.
Én megírnám az igazat és kérnék másik időpontot. Esetleg aznap délelőttre, hogy még haza tudj menni.
Nem kell megindolnod, de elvárnod sem kell, hogy nagyvonalú legyen veled, és egy utolsó utáni lehetőséget is kapjon.
Inkább rákérdezhetsz, hogy van-e lehetőség más időpontban ugyanerre. Ez már nem gimnázium, az oktatókat már nem lehet a "megdöglött a hörcsögöm" féle sztorikkal manipulálni, mivel megvolt a lehetőség teljesíteni a tárgyat.
"A javítási lehetőség időpontja után fix, hogy nem érném el átszálláskor az utolsó vonatot, csak a másnap hajnal négyeset...."
. Nem hiszem, hogy hiányozna belőlem az empátia, de nem értem, ez miért jelent akkora gondot, amikor ekkora a tét.
Teljesen korrekt indoklás amit írtál, messze laksz az egyetemtől, a kollégiumi ott alvás nem megoldható. Ha nagyon hivatalos akarsz lenni, erről linkelj be valamilyen infót a koli oldaláról, e-mailből, valahonnan.
Ajánld fel neki, hogy délelőtti, korábbi időpontban megcsinálod a vizsgát.
Minél hamarabb küldd el neki az e-mailt, hogy még legyen lehetősége átgondolni a dolgot, ne állítsd kész tények elé.
Kamut semmiképpen ne találj ki. Nem hülye az oktató. Két lehetőséged van: leírod az igazat, és reménykedsz, hogy ad másik időpontot, vagy pedig megoldod.
Tudod, egyetemre felnőtt emberek járnak, és igazság szerint az oktatókat marhára nem hatja már meg a magánéleti probléma. Magában millió százalék, hogy azt gondolná, hogy
- menj autóval/taxival/vitesd magad el valakivel
- vegyél ki egy szobát
- sétálj az utcán.
Ergo tökre nem érdekelné szerintem, hogy mit csinálsz. Adott egy lehetőséget (már ez sem lett volna kötelessége), aztán vagy élsz vele, vagy nem.
De meg lehet próbálni, hátha extra jófej.
#8 A helyünkre ideiglenesen mások vannak költöztetve, az ilyen igényeket, hogy a januári vizsgaidőszak eső két napján be kéne menni, kéne szállás, meg december közepéig kellett volna jelezni.(És akkor is azt annak az éjszakának az árát úgy adták volna a kollégiumi díjhoz, mintha random vendégként foglaltam volna szállást, tehát tizenx ezer/éjszaka-.-) Arról meg akkor még nem tudtam, hogy buktam ebből a tárgyból, és javítózni kéne kilencedikén, tehát nem kértem szállást.
Max azzal tudok próbálkozni, hogy kikönyörgöm az egyetlen olyan rokonomtól, aki el tud jönni értem, hogy jöjjön el értem, ha lekésem a csatlakozást.... Csak ő meg utál vezetni, pláne sötétben, pláne a falun kívül... :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!