Megteheti ezt a tanár (nem engedett ki mosdóba, lent a sztori)?
Magyarórán történt a következő szitu.
Nálam a menstruációnak nem szoktak lenni jelei, mindig csak akkor érzem, amikor már megjött. Nagyjából 10 perce csöngettek be az órára, amikor éreztem, hogy baj van. Megkérdeztem a tanárt, hogy kimehetek-e, mire az volt a válasz, hogy "nagylány vagy már, kibírsz még fél órát pisilés nélkül" (ezt szó szerint így mondta, hangosan az osztály előtt). Mondtam neki, hogy elnézést tanárnő, de nem erről van szó. Felálltam, és kisétáltam. Nem gondolom, hogy tiszteletlen lettem volna, de muszáj volt kimennem, fehér nadrágban voltam, nem tudtam várni óra végéig. Néhány perc múlva megyek vissza (tehát nem gondolhatott arra, hogy mást csináltam a mosdóban), és ahogy nyitom az ajtót, kiabál, hogy hogy képzelem, intőt ad (adott is, be van írva), és megalázott az egész osztály előtt, hogy azért, mert menstruálok, még nem szabad kimenni, csalódott bennem, és tiszteletlen vagyok. Az osztály van olyan értelmes, hogy nem röhög, mellettem álltak, páran meg is védtek a tanárral szemben. A tanár is nő (igaz, 60 elmúlt), de ennyi empátia lehetne benne.
Persze, tudom, egy intő nem a világ vége, de kitűnő tanulóként nem mutat jól a naplóban. Bár ami az intőnél is bosszantóbb, az maga a szituáció. Jó a magatartásom, jól tanulok, nem is tudom mire vélni a dolgot.
Szerintetek mit kéne tennem? Tiszteletlen voltam? Az ofő le se sz.rja, az igazgató pedig maga a magyartanárnő. Ha hazajön anyu, elmondom neki, kíváncsi leszek a reakciójára.
Bocsi, ha hosszú lett, csak hajlamos vagyok túlparázni a dolgokat.
Köszönöm előre is a válaszokat! :)
16/L
#12 Ha neked 16 alatt van a 16, akkor csak gratulálni tudok.
A többieknek nagyon köszönöm, mrgnyugodtam. :)
Ma beszéltem az ofővel, elmeséltem neki mindent, és ezt mondta: "nem tudok mit csinálni, így jártál". Majd elment.
A tanárnővel ma is volt óránk, és az óra első 10 percében köztem és a tiszteletlenség között mondogatta a párhuzamait, amit hozzáteszem, nem éreztem jogosnak.
Szóval egyelőre nem oldódott meg az ügy.
De igazatok van, egy intő nem a világ vége, még anyu beszél majd a tanárral, és ha az sem hat, akkor annyiban hagyom.
Köszönök minden választ. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!