Magyar-matek szakos tanárként jelenthet hátrányt elhelyezkedésnél, szülőknél, diákoknál, ha orrpiercinget visel az ember?
Nekem volt olyan kémiatanárom akinek hátközépig érő rasztahaja volt. A tesóm magyartanárnőjének meg egy diszkrét orrdísze van.
Szóval simán felvesznek. Több olyan iskola is van ahol akár holnap kezdhetsz mert matektanárból hiány van.
Figyu, a tanárhiány (még ha adott szakot nézel is) nem egyenletes.
Mondjuk egy jóhírű gimnáziumba vagy ált. iskolába, ahová viszonylag normális gyerekek járnak, és szakmailag rangnak számít ott tanítani, könnyebben találnak embert. A rossz hírű szakmunkásképzőbe, meg a rossz környéken levő, vagy épp rossz közlekedésű általános iskolába meg sokkal nehezebben. Egyik helyen lesz konkurenciád felvételnél, és lehet, hogy a piercingeden fog múlni, hogy a másikat választják. A másik helyeken örülnek, ha odamész, és nem lesz gond a piercinged.
Na de hol jobb, hol kellemesebb dolgozni????
Szóval igen, ilyen tanárhiánynál VALAHOVÁ fel fognak venni tanítani, csak éppen a rosszabb helyekre, ahonnan mások éppen menekülnek - vagy legalábbis húzzák a szájukat rá.
Nyilván nem egyenletes a hiány. Nekem az a koncepció jelenleg, hogy lehetőség szerint ott akarok tanítani, ahová gimibe jártam anno. Nem főváros, de megyeszékhely, egyik legjobb suli abban a városban(de nincs benne a top50-ben jelenleg), a közeg kifejezetten kulturált. Amikor kezdtem ott gimisként, akkor kerestek matektanárt és amikor végeztem ez az állapot még mindig fennállt, és még jelenleg is. Ráadásul mire én végzek a matektanárok minimum fele kb nyugdíjas lesz addigra abban a suliban. Szóval ha marad ez a tendencia, talán jó esélyeim lesznek nagyjából pár év múlva. :D
Meg például a családom nem azon aggódik, hogy nem vesznek fel JÓ helyre, hanem azon, hogy egyáltalán sehová sem. :D
A volt gimnáziumod jó választás, mert ott emlékeznek rád a volt tanáraid, és ha szorgalmas, egyúttal normálisan viselkedő diák voltál, akkor valóban túl fognak lépni a piercingeden, hiszen ismernek.
Ez a terved így reálisnak tűnik.
(13-as válaszoló voltam.)
Szülőként abszolút nem érdekel, hogy néz ki a gyerekem tanára. Az jobban érdekel, hogy hogyan tanít.
A gimisek szempontjából, még vagány is, ha a tanár lazább stílusú.
Én az egyetemi vizsgákoz kivenném az ékszert a jobb benyomás miatt, de ennyi 🙂
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!