Minden suliba ennyire rossz az osztály?
Külföldön is jártam iskolába. Ott 1-2 bukással még nem ismételt évet a gyerek és ez egyes gyerekek műveltségén és értelmi szintjén is megmutatkozott.
Nyilván, ha a tanár bolond és úgy buktat gyereket, hogy a gyereknek azért van közepes tudása, az más. De, ha nincs meg egy alaptudásod, arra nem építhetsz és sokuknál állt fent ez a gond.
Hetedik osztályos korunkban első gimisnek számítottunk és volt olyan gyerek ott, aki nem tudta, hogy hol van Németország, Románia, Anglia, stb. Ezt akkor 13 évesen elég szomorúnak találtam, ma sem gondolok erre másképp.
Általában ezek a gyerekek maximum 3. gimnáziumig tudtak fellépdesni, utána szépen lemorzsolódtsk, vagy évet ismételtek, vagy könnyebb iskolába mentek, ugyanis, hiába mész tovább pár bukással, nagyon könnyen bele lehet kényelmesedni abba, hogy mindenből csak a minimumot nyújtod. Ahogy mondtam, ahol nincs alaptudásod, ott nem tudsz építkezni, a többi tárgynál meg nem biztos, hogy elég a minimum a következő tanévben, tehát, akik 1. Évben kettőből buktak, azok harmadikban simán megbuktak kb 5 tárgyból.
Én hazajöttem közben, mert itthon akartam gimnáziumba járni.
Bár a kinti màsodik gimire lényegesen megcsappant az osztálylétszám, a képeket visszanézve, amiket megosztottak a volt osztálytársak, a kinti 4. Gimire csak néhány ismerős arcot láttam, a bankettes képeken már kb 3-4 gyereket ismertem fel.
A 2000-as éveke végén jártam egyházi gimiben és bűnrosszak voltak az osztálytársaim. Tahók a tanárokkal, már 14-15 évesen ittak, cigiztek sokan, buliztak és az volt a téma, ki hol hányt utána...
13.-ban végeztünk és arra az évre mintha kicsit megtáltosodtak volna.
14, ja nekem régebbiek a tapasztalataim, elképzelhető, hogy most rosszabb a helyzet általánosságban azóta, de a Fazekasnál lakom, szóval legalábbis látásból ismerem a mostani gyerekeket is, és eléggé olyanok, mint mi voltunk.:)
De tényleg nem tudom, 2022-ben mi van a legjobb gimikben.
Nem az a befolyásoló ok, hogy jó suli, vagy rossz suli.
Tesóm úgy kezdte a gimit, hogy a város top 5 egyik legjobbjába járt és irgalmatlan sok sznob gyerek volt. Előfordult, hogy baszogatták, mert ők megtehetnek mindent ugye + ott is ment a cigi, pia stb.
1 év után átment abba a gimibe ahová én is jelentkeztem és semmiképpen nem volt egy elit sulinak mondható. Az osztálya nagyon összetartó volt csak annyi volt a baj, hogy az ofő egy szemét volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!