Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Szeretnék transzként coming...

Szeretnék transzként coming outolni az osztály főnökömnek, de nem tudok túl érthetően írni. Valaki át tudná nézni a levelet amit tervezek elküldeni neki?

Figyelt kérdés

Nagyon rossz vagyok fogalmazásban, de szeretnék coming outolni az ofőmnek. Bemásolom a levelet amit szeretnék elküldeni, esetleg ha valaki végig tudná olvasni és kijavítani a hibás mondatszerkezeteket / van ötlete hogyan kerüljem a szóismétléseket kérem írja le. Előre szólok hogy tényleg nagyon össze vissza van :')

Jó estét tanár úr.

Fogalmam sincs miért írom ezt a levelet, valamiért úgy érzem meg bízhatom önben. Pontosabban szeretnék megbízni önben. Remélem köztünk maradhat amit mondani akarok. Nem tudom mit írjak még ide úgy hogy inkább rögtön a lényegre térek.

Szóval transz vagyok azaz fiú, a választott nevem Xy. Nem tudom kell-e még valamit magyaráznom ezen, úgyhogy inkább ide teszem a google által írt definíciót ("transzneműség: amikor egy ember nemi tudata ellentmond a testi nemi szerveinek." / "transzneműek azok az emberek, akiket valamilyen neműnek soroltak be, legtöbbször születéskor a nemi szerveik alapján - , de akik ezt magukra nézve téves vagy hiányos megjelölésnek találják. Egy másik közkeletű definíció szerint: a születéskor kapott nemmel való azonosulás vagy az ennek megfelelő testi megjelenés hiánya.") .

Talán azért akarom ezt elmondani önnek, mert már a tudat is sokat segítene, hogy van aki támogat az iskolán belülről. Többször mondta hogy a suliban nem nagyon mosolygok, ami teljesen igaz, de talán ha nagyobb biztonságban érezném magam akkor ez változna. Nem kérem hogy tegyen ezzel az egésszel kapcsolatban bármit is, hisz nem nagyon tud (közeli barátaimon, illetve Xy tanárnőn kívül más nem tudja az iskolában, ezért nem hívhat a választott nevemen stb stb).

Lehet hülyeség volt ezeket most leírnom, de a sítáborban rájöttem hogy (talán) tényleg érdekli önt hogy mi van velem. Persze lehet tévedek, illetve lehet hogy nem fog elfogadni, amit meg értek. Ha emiatt megutál engem nem bánom, felőlem összes az iskolában töltött évemen keresztül szivathat, de bárhogy is áll ehhez a témához egy dolgot szeretnék kérni. Kérem ne szóljon a családomnak. Anyám szó szerint kitagadna és kidobna a házból (nem túlzok, ezt így kimondta). Szóval tényleg csinálhat velem bármit csak ezt az egyet ne. Reméltem megérti ezt.

Még egy dolgot viszont szeretnék kérdezni. Nem nagyon tudom hogy áll az iskola az ilyen dolgokhoz. Ön jóval több ideje ismeri a tanárokat/a közösséget, ezért ha esetleg tud valamit arról hogy hogyan fogadnák ezt, kérem mondja el nekem. Mert ha például később problémák lennének ebből, akkor xy. osztályban iskolát tudnék váltani. Persze nem szeretnék, de tényleg ötletem sincs hogy hogyan állnának ehhez.

Tudom nagyon össze szedetlen lett ez az egész, nem az erősségem a fogalmazás. Azért remélem többé kevésbé megérti mit akartam mondani. Illetve elnézést a folyamatos szóismétlésekért, tényleg nem tudok értelmesen írni.

Köszönöm hogy végig olvasta ezt a regényt amit írtam, és remélem nem fog negatívan állni ehhez

Üdvözlettel, Xy

2022. márc. 16. 19:10
1 2
 11/20 anonim válasza:
80%

Szia én is ugyan úgy transznemű fiú vagyok.Én tavaly félév közepén coming outoltam az egész iskolának.De neked azt ajánlom hogy szépen lassan tedd.Az osztályfönököm volt nekem is az első ember, de viszont a "ha megutál engem" mondatot hagyd ki.Hidd el tisztelni fog ezzel hogy ennyire megbízol benne.Ha bármi tanácsra van szükséged vagy bárorításra nyugodtan írj.

17/f

2022. márc. 16. 20:22
 12/20 anonim ***** válasza:
90%
Senkit nem érdekel milyen beállítottságú vagy. Az osztályod éppen annyira leszarja mint a tanáraid. Maximum kiközösítenek a nagy kámingáutod miatt.
2022. márc. 16. 20:50
 13/20 anonim ***** válasza:
89%
Kicsit a sarokba szorítod a tanárt, választhat, hogy támogat, vagy egy rossz ember. Gondold át ezt a coming out dolgot, mert úgyis megtudják iskolában, onnan meg otthon. Mi a cél egyébként ezzel a dologgal? Pszichológus szerintem sokkal hatékonyabban tudna támogatni, mint az osztályfőnök.
2022. márc. 16. 22:28
 14/20 anonim ***** válasza:
91%

Az első kérdés, hogy tulajdonképpen mit vársz az osztályfőnöktől? Világos, hogy szeretnéd, ha valaki támogatna, de milyen támogatást vársz? Tulajdonképpen amit leírtál, összefoglalva: "Transz vagyok, csak úgy szólok. Ne szóljon senkinek! Köszönöm, hogy elmondhattam.".

Tegyük fel, megnyílsz neki. Mit szeretnél, mit írjon válasznak? Mit szeretnél tőle kapni?

Más lenne, ha először is tisztáznád magadban, hogy

1. miért jutottál arra, hogy te mást a bizalmadba avass azon kívül, hogy sokat gondolkodtál

2. miért pont az ofőt keresed meg, miért érzed úgy, hogy ezt vele kell megtárgyalnod, azon kívül, hogy csak úgy, mert megbízol benne.

Ha már itt tartunk; nem hinném, hogy te meglennél elégedve azzal amit nyújtana neked a tanár, hiszen neki is vannak határai, amiket nem léphet át, nem viselkedhet egy jó barátodként, nem támogathat téged az egész utadon, ahogy egy barátod támogatna. A tanár maximum annyiban bíztathat, hogy légy önmagad (bár ebben sem vagyok már biztos, hogy jogilag ilyet tehet e, ha szexuális identitsról van szó), de nem lehet a támaszod végig és a legtöbb ember pont ezért fedi fel a szexuális identítását egy bizonyos szeélynek.

A tanár reakciója is félő, hiszen vannak olyan esetek, aho a gyerek megbízik a tanárban, legnagyobb titkát kiadja neki és tanár rosszul reagál rá, esetleg gondol egyet és az egész osztály előtt elmondja.

Arról nem is beszélve, hogy ezt nem érzem levéltémának, inkább egy beszélgetésnek.

Én ezt a levelet törölném és, ha tisztáztad magadban, hogy megvagy e azzal elégedve, hogy a tanár csak biztathat, de nem támogathat végig és egyáltalán tudod, milyen reakciót várnál tőle, illetve elfogadod, hogy lehet, rosszul sül el, akkor egszer menj oda hozzá óra után vagy menj fel a tanáriba és kérd eg, hogy beszélgessetek.

2022. márc. 17. 17:13
 15/20 anonim ***** válasza:
89%

14# Ez a megoldás! Kérdező figyelmesen olvasd végig!

Sok sikert! De csak okosan!

2022. márc. 17. 18:02
 16/20 anonim ***** válasza:
82%

Valóban összeszedetlen lett, de ne csüggedj, átírtam neked.

Tisztelt Tanár Úr!

Magam sem tudom, miért írom ezt a levelet, valamiért úgy érzem megbízhatok Önben. Pontosabban szeretnék megbízni Önben, és szívből remélem, hogy mondanivalóm közöttünk maradhat.

Transzszexuális vagyok, ami annyit tesz, hogy biológiai nememmel nem tudok azonosulni. A választott nevem Xy.

Talán azért szerettem volna ezt megosztani Önnel, mert már a tudat is sokat segítene, hogy van, aki támogat az iskola falain belül.

Többször tetszett említeni, hogy a suliban nem nagyon mosolygok, ami teljesen igaz, de talán, ha nagyobb biztonságban érezném magam, akkor ez változna. Nem kérem, hogy tegyen ezzel az egésszel kapcsolatban bármit is, vagy hogy szólítson Xy-nak, hisz nem is nagyon lehetne, mivel közeli barátaimon, illetve Xy tanárnőn kívül más nem is tud a dologról.

Tényleg nem tudom előbújásom pontos okát, de azt hiszem, a sítáborban rájöttem, hogy (talán) valóban érdekli Önt, hogy mi lehet velem. Persze, elképzelhető, hogy rosszul érzékeltem... Ha nem tudja elfogadni, azt is megértem, és maximálisan tiszteletben tartom a véleményét erről, akármi is legyen az, ugyanakkor kérem, Ön is tartsa tiszteletben, hogy nem szeretném, ha családtagjaim ezen információ birtokában lennének, így – ha kérhetem – kezelje bizalmasan a fent említetteket. Nekem sem egyszerű.

Egy dolgot kérnék még. Mivel Ön jóval több ideje ismeri a tanárokat, illetve az intézmény közösségét, ezért szeretnék érdeklődni az ő hozzáállásuk felől is – nem bánnám, ha egy kicsit mesélne, mire számíthatok, ha arra kerülne sor, hogy előttük is felvállalom másságomat.

Köszönöm hogy végigolvasta a levelemet. Szerettem volna megtisztelni Önt a bizalmammal, és őszintén remélem, hogy jó döntést hoztam.

Üdvözlettel, Xy

2022. márc. 17. 20:19
 17/20 anonim válasza:
100%
Mi lett végül? Elküldted? Hogy fogadta?
2022. márc. 18. 01:19
 18/20 anonim ***** válasza:
82%
Szép munka, 17-es!
2022. márc. 19. 18:58
 19/20 anonim ***** válasza:
15%
Újabb öngyilkosjelölt.
2022. márc. 27. 17:17
 20/20 anonim válasza:
0%
A hozzád hasonlók miatt utálják a transformerseket.
2022. márc. 30. 19:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!