Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Kiiratkoznék 2. félévben-...

Kiiratkoznék 2. félévben- mennyit kell visszafizessek?

Figyelt kérdés

Kiiratkoznék 2. félévben (április elején tervezek) mert szenvedés csak a szakom és mostanra jutottam erre a döntésre. Kérdésem, hogy így hogy az előző félévem lett csak teljesítve az 50%-át kell az államis félévnek kifizetnem vagy ezzel már a félbehagyott második félévet is perkálnom kellene (300 ezer/ félév) Illetve hogy fennáll e a ledolgozós lehetőség?

*légyszi konyhanyelven mert az OH-s jogszabályokból nem jön le a lényeg nekem*

2022. márc. 14. 14:49
 1/5 anonim ***** válasza:
15%
Elvesztettél 2 állami ösztöndíjas félévet, szerintem ez csak ennyi. Ha még egy alapképzést elkezdesz, akkor ennyivel kevesebb lesz a támogatásod. Barátnőm 3 ev után hagyta ott az orvosit, semmit sem fizetett vissza belőle, nem is kell, de az új szakja most fizetős.
2022. márc. 14. 14:59
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Lehet baromság, de ha Magyarországon ledolgozod akkor nem kell visszafizetned semmit.
2022. márc. 14. 15:07
 3/5 Miss Endzsi ***** válasza:
71%
Le kell dolgozni 20 éven belül.
2022. márc. 14. 15:28
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell fizetni.

Csak dolgozni kell, adokent mukodik.

Ne aggodj nem lesz tobb se kevesebb

2022. márc. 14. 16:59
 5/5 anonim ***** válasza:
92%

(félév száma) x (félév ára) visszafizetés vagy (félév száma) év munkaviszony.

Tehát ha 2 félév és 200k/félév: akkor

2 x 200k = 400.000 forint visszafizetés vagy 2 év munkaviszony.

A munkaviszonynak viszont pár hónap után el kell kezdődnie a kiiratkozásod után. Tehát nem várhatsz vele éveket.

2022. márc. 14. 17:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!