6.odikban a tanárnőnek csókolommal vagy jonapot kivanokkal illik koszonni? Vagy mindegy?
Inkább Jó napot/reggelt/estét
Ez a csókolom, kezitcsókolomozás már nagyon ilyen letűnt módi, ráadásul a korunk elvárt politikailag korrekt nyelvezetének sem feltétlen megfelelő.
“Jónapot” csak a bunkó mond.
Kulturált gyerek azt mondja:
-Jó napot kívánok, tanárnő!
“ a korunk elvárt politikailag korrekt nyelvezetének sem feltétlen megfelelő.”
Mit keres az iskolákban a politika?!
Ki nem szja le a “politikailag korrekt” baromságot?!
A Kérdező a civilizált, kulturált egymással való érintkezésre kérdezett rá.
Az udvariasság, a tisztelet kifejezése csak a műveletlen proliknál “letűnt”.
Kultúrált, jól nevelt gyerek az iskolában “kezit csókolom, tanárnő”, “ jó napot kívánok, tanárnő”, “ jó napot kívánok, tanár úr” formában köszön, a
napszakhoz igazítva.
De aki csak odaveti a tanárnak, felnőttnek, hogy: “ jó napot!” az sült bunkó.
Ugyanez, aki korra, nemre való tekintet nélkül, mindenkit tegez.
Ki szoktam kérni magamnak, pedig nem vagyok idős. Nem őriztünk együtt libát a legelőn.
A kulturált köszönés erény, a másiknak a tisztelet megelőlegezése, és azé, hogy azt viszont elvárod magad iránt is.
Én ösztönösen sosem köszöntem 8 éves koromban sem csókolomot a tanítóbácsimnak. Jó napot kívánok a helyes.
A PC meg le van szva.
Az illem szerint attól függ hogy nő vagy-e vagy férfi.
Ha lány vagy és nagyon fiatal a Tanárnő, akkor bármelyik, ha idősebb, akkor a csókolom bármely formája.
Ha férfi a tanár, akkor napszak + kívánok Tanár Úr.
Ha pedig fiú vagy, akkor Tanárnőnek mindig csókolom, Tanár Úrnak napszak + kívánok Tanár Úr.
Kivétel ez alól ha pisis korod óta ismered őket és nagy a korkülömbség, akkor mindig kezit csókolom/csókolom.
Legalábbis nekem így tanították.
3as, ezt illemnek hívják.
"nagyon ilyen letűnt módi"
Közben meg esik ki a letűnt módi bunkó a kezedből...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!