Volt olyan osztálytársad, aki rendszeresen piszkos ruhában ment iskolába és orrfacsaró illatot árasztott?
Ha igen, mi volt az oka? Hányadik osztályban volt?
Hogyan viszonyult az osztály hozzá? Hogyan viszonyultak a tanárok?
Hogyan hatott ez a szituáció annak a tanulónak az magatartására és a tanulmányi eredményére?
Volt, több is.
Az egyikük tényleg nagyon szegény roma családból jött, nem volt víz, áram meg semmi a házukban, azért neki szerintem nem felróható, hogy nem tudott rendesen tisztálkodni.
Annak a srácnak már igen, aki lusta volt zoknit cserélni, napokig ugyanazt hordta, tesi után egyenesen meg lehetett fulladni a lábszagától, mert még a cipőjét sem váltotta át. Teljesen normális családja volt, tiszta ruhákat hordott, de ezzel baromira nem volt hajlandó foglalkozni.
Volt lány, aki csinos, ápolt volt, de a szájszagától majdnem felfordultam sokszor. Ő maga mondta, hogy reggel nem szokott fogat mosni, mert minek, este megmosta (már ha megmosta...), éjjel nem eszik, minek. Hát...Nem is volt pasija soha a suliban. Azóta nem tudom, mi van vele.
Volt egy másik csaj, akinek az anyja a házban cigizett, emiatt hihetetlenül büdös volt az összes ruhája, a táskája, könyvei, még a zsepi is, amit néha kértem tőle, mindene. Őt is sajnáltam mondjuk, nem tudott mit csinálni, hiába kérte az anyját, nem volt hajlandó kimenni rágyújtani.
Egy fiú meg ugyan nem iskola- hanem diákmunkás társam volt, na ő konkrétan nem fürdött nyáron mindennap. A probléma csak az, hogy vendéglátásról beszélünk, mindenki majd elsüllyedt, mikor olyan panaszok érkeztek, hogy a kolléga nagyon büdös, kéne csinálni vele valamit. Végül a főnök szólt neki, pár napig jobb volt a helyzet, utána ugyanott tartottunk. Ki lett rúgva.
Egyetemen volt, természetesen ott senki nem szólt rá, nem tett megjegyzést. Az egyikük egy erdélyi származású fiú volt, aki alighanem nagy szegénységből és/vagy zűrös családból jöhetett el, mert még karácsonyra sem utazott haza.
A másik egy 30 feletti kétgyerekes apa volt, aki még "kereste önmagát" és amilyen laza gondolkodása volt, olyan lazán kezelte a tisztálkodást is. Úgy látszik, a feleségének büdösen is vonzó volt. :-)
volt altalanosban, egyik evben mellem ultettek. addig panaszkodtam amig elultettek mellolem. azert volt budos mert egy igenytelen csaladban nott fel. az apja egy alkoholista epitoipari munkas volt, o is mindig undoritoan nezett ki, koszos kocos haj, nagy voros orr, koszos szedett-vedett ruhak. a hazuk is egy romhalmaz volt. az anyjara egyaltalan nem emlekszem.
(gyorsan rakerestem facebookon. hihetetlen hogy 30 sincs meg es mar teljesen osz a haja)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!