Annyira téma lett a bullying, a tanárokra nem gondolnak?
Szinte csak az iskolatársakat hibáztatják, a tanárokra miért nem gondolnak?
A tanárok sokszor hagyják, sőt még generálják a vitát, ha nem ők kezdik. A legtöbb nem egy példakép.
Emlékszem mikor anno egy lányos osztályban voltam, ahol mennyire féltékenyek, irigyek voltak rám a többiek, de még a tanárnők is. Azért mert én voltam az osztályelső, a sportos, én tetszettem a legtöbb fiúnak és emiatt nagyon sok embert zavartam ott. Nemcsak a lányokat, egy fiút is, mivel nem jöttem össze vele, emiatt kavarta a sz*rt ellenem. Állandóan utánoztak, figyeltek, versengtek velem, én meg ezt röhögtem, mivel sz*rtam rájuk.
Persze azért nem volt annyira durva a helyzetem, mivel nem fiús osztályban voltam. A lányok inkább kavarják a szálakat és enyhén szólogatnak, még ütőset se tudtak beszólni, egyedül én tudtam szemtől-szembe. :D Tesi órán az összeset erősen dobáltam a labdával, az egyik kényesnek a pofáját találtam el, alig vártam a partizánt haha 😂😂 Mert én fiúsabb lány voltam, inkább ütök.. az egyiknek meg is mondtam, hogy megverem.. egyből tudta hol a helye.. félt. Pedig nem vertem volna meg, rendőrségi ügyet nem ért a csajszi.
Az a lényeg, hogy mondták a gyenge dumáikat, én meg levegőnek néztem őket (hisz tudtam, hogy nem vagyok fogyatékos, van reális önértékelésem, minek reagáljak? csak pazaroltam volna az energiámat rájuk), a bandavezérre tettem utalást, hogy folyamatason ő dönt mindenről, ő manipulálja a többit (tehát ráütöttem a magra) és a bandavezér elkezdett ordítozni, sírni, sértegetni engem, lefaszszop*zott az egész osztály + tanár előtt. Én meg ezt csendben végignéztem, nem hatott meg a hisztije. A tanár megsajnálta, hogy elsírta magát a lány és nyilván ellenem volt, mivel én nyugodt maradtam, nem hozott ki a sodromból.
Na és ez a lány lement az osztályfőnökhöz árulkodni, úgy adott le mindent, hogy ő jöjjön ki jól és összehívott egy ülést az én támadásomra.
A tanár pedig ezt hagyta! Benne volt a mocskos keze az egészben, előttem kibeszélt a bandavezérrel, akinek a legfőbb baja az volt velem, hogy nem mentem utána és én szebb, okosabb, magasabb voltam nála.. A fiúk nagyrésze és a nyugisabb lányok mellettem voltak, de az osztályfőnök nem.
Az osztályfőnököt ez a kis manipulátor madzagon rángatta, mert megzsarolta, hogyha nem áll mellé és nem szid le, akkor továbbra nem szedi az osztálypénzt. A tanár meghajolt a kis senki előtt és engem leszidott, mert állítólag más osztályból jelezték neki, hogy valaki ordítozott, de hát nem én ordítoztam. A tanárnő azt mondta, hogy én mindig másokkal foglalkozom pedig pont, hogy én voltam az, aki nem másokkal foglalkozott, a manipulátor foglalkozott állandóan másokkal.. khm.
Az egyik mondta, hogy lefa*** a lány, amire azt hitte, hogy én voltam és azért is engem szidott le. Utána a pasi mondta, hogy nem én voltam és odafordult a manipulátorhoz és azt mondta, hogy semmi baj.. Tehát ő káromkodhatott, én nem káromkodhattam volna.. Az egyik kis csicskája bolondozott engem és a tanár nem szólt rá, hanem azt mondta, hogy én tényleg nem vagyok normális. Tehát a bántalmazóim mellé állt és még azt mondta, hogy én bántalmazok másokat. Az egyik lány megvédett, hogy nem volt semmi, csak nem szólaltam meg és erre a tanár az öklével mutatta, hogy engem meg kéne verni/ütni. Tehát, hogy én vagyok a probléma, pangálta a többit ahelyett, hogy nyugtatta volna, a többiek csak lestek, hogy mi baja van a diplomásnak.. olyan showt levert, hogy a Mónika-showban ilyen még nem volt. Nem vette észre tanult nő létére, hogy a bandavezér irigy rám és verseng velem. A végén meg is kérdezte tőle, hogy én erősebb egyéniség vagyok, mint XY (azaz én)?, de még így se esett le neki. 🧐 Úgy viselkedett, mint egy kamasz és alázó módban beszélt velem, a manipulátornak hagyta, hogy pofázzon és még ezek után dicséretet adott neki majd versenyre vitte (ÁSZÉV), ahol a buta az első körben kiesett. :D A dicséretnél az egyik tanárnő megjegyezte, hogy ő az osztálypénzszedésre nem adna dicséretet, mivel az egy alapvető dolog, hát itt nem volt az. Eleve nem értettem, hogy minek szól bele a vitába.
Tehát elővettek engem azért mert nem hagytam magam és nem vettem fel a sértéseket. Feljelenthettem volna őket zaklatásért.
A bandavezér azt kezdte rólam híresztelni, hogy irigy vagyok rá, mivel ő a vezető, csak röhögtem rajta, mivel ő meg a többi ostoba volt irigy rám.
Általában nem arra irigyek, akit kinéznek?
Mert nem mindig a leggyengébbeket kezdik ki. Ebben a közösségben azok voltak kikezdve, akik vezéregyéniségek voltak, riválisok a bandavezérnek. A legtöbb csendes lúzer volt, hagyták magukat elnyomni neki.
A tanárok is hagyták a bandavezér uralmát kiteljesedni, sőt még segítették.
Az osztályfőnök nem volt mentálisan épp, sokat beszélt a földönkívüliekről, hogy egy ember követi őt, látszódott, hogy hangokat hall, néha magában beszélt.. emiatt elkezdték skizofrénezni, de orvosi vizsgálatra nem küldték el a bolondot.
Volt még egy kiközösített annak azt mondta, hogy miért nem megy el orvoshoz? Pont ő mondta, bagoly mondja verébnek, hogy nagyfejű és amúgy miért ő menjen el? Nem azoknak kéne, akik bántalmaznak másokat?
Volt egy másik tanárnő, ő is a bántalmazót karolta fel, röhögött másokat az órán és ő még vele együtt kicsinyesen kacagott a többin ahelyett, hogy rászólt volna. Én annyit mondtam a tanárnőnek, hogy ez szerintem szánalmas, főleg tőle, az egyetemen ezt nem tanítják?
Az egészben az volt az érdekes, hogy amikor a kicsinyes lány elkérte a házimat, csak félig adtam oda, így félházija volt kész, soha többet nem kérte el. A tanárnő mondta az órán, hogy emiatt fekete pont, de nem írta be, mivel észrevette, hogy mosolygom és vlszeg én vezettem őket félre, de amilyen utálattal nézett rám, hogy nem hagytam magam kihasználni.. undorító. Gondolom azért mert én csinos vagyok, olyan vagyok, mint egy modell és én ezt nem tehetem meg, de miss csúnya bántalmazó dagadék igen. Érdekes, hogy a tanárok nem engedték, hogy megvédjem magam és engem tekintettek a gonosznak.
Na és az a tanárnő még ezek után az érettségimet is lerontotta érdekes módon pont az írásbelinél. A legjobbat pedig odaadta miss házit nem tudok otthon írni bántalmazónak.
A faszsz*po bandavezér csajszikának pedig 2 hibátlan szóbeliért is adtak oklevelet, akinek a legnagyobb és legmocskosabb pofája volt. Tehát még megjutalmazták őket ezek után.. mi ez?! Az egyik fiú meg is mondta a tanárnőnek, hogy gyönyörű példát mutat, így kell viselkednie egy tanárnőnek. Hátrányosan megkülönböztetett, a többi káromkodhatott, rosszalkodhatott, megvédhette önmagát, én nem. Engem minden kis dologért leszidott, hol senkizett, hol kötekedett, hol férgezett. Nyilván volt benne egy nagy adag irigység, mivel észrevettem a nézésén..
Engem minden sz*rért elővettek.. bolondok.
Egyedül engem vettek fel az egyetemre, egyedül én tettem nyelvvizsgát és ennyire hálátlanok voltak velem, ezt érdemeltem? Mocskok.
"van reális önértékelésem"
OHH YOU GOD DAMN WRONG
Nem ismerlek, csak a novellád alapján tudlak megítélni. Ebben a történetben nem te vagy az áldozat. Egy arrogáns, toxikus, flegma személy vagy, aki talán magának is csak hazudja, hogy azért nem őt támogatják, mert féltékenyek rá. A valóság az, hogy valószínűleg még a tanárok sem szeretnek a közeledben lenni, mert lerí rólad, hogy mennyire el vagy szállva magadtól.
Haha jó filmnézést! :D
Rövidített verzióban:
A fenti esetnél a tanárok a bántalmazók mellett álltak, az érettséginél is őket jutalmazták meg, a nagypofájú, irigy bandavezért a hisztije (bántalmazott kiállt önmagáért és a bandavezér ezért hisztizett, ordítozott, káromkodott majd a bántalmazottat Mónika-showba illően leszidta az osztályfőnök, hogy még kéne őt verni, férgezte, senkizte) után versenyre vitték, a tanárokkal együtt aláztak, akit csak tudtak, nem nyugtatták, hanem dühítették a diákokat.
Tehát voltak, akik káromkodhattak, pofázhatak, bántalmazhattak másokat és voltak, akik nem. Ők a bántalmazottak voltak, akik nem állhatak ki önmagukért, mivel akkor egyből elővette őket a tanári gárda.
Nem mindig a gyenge láncszemek a célpontok, sokszor a féltékenység az indok. A tanárok is lehetnek féltékenyek a diákokra.
Az osztályfőnök pedig az egyik bántalmazottnak azt mondta, hogy miért nem ment el ebből az osztályból? Miért rontotta a levegőt? Miért nem rontotta máshol? Miért nem megy el orvoshoz? Nem normálisnak nevezte.. bagoly mondja verébnek, hogy nagyfejű. Amúgy miért nem mennek el a bántalmazók orvoshoz? Nem nekik kéne?
Tehát, ha már annyira téma a bullying az öngyilkos fiú miatt, akkor vegyék már észre, hogy a tanárok keze ebben nagyon benne van, mert az egyik diák mindent megtehet, míg a másikat még a másik hibájáért is leszidják, tisztelet a kivételnek! Ha annyira ellenük lennének, akkor megbuktatnák vagy kirúgnák a problémásokat!
Kettes én is kerültem őket, más osztályokból valókkal barátkoztam inkább, akik jobb tanulók és magaviseletűek voltak.
Az élet már nekem is igazol, míg én karriert építek, ők eltartottak/adóssággal vannak tele/elváltak/csórók.. stb.
Nem jött össze hármas, nem voltam/vagyok mean girl és áldozat sem, inkább túlélő.
Szerinted el voltam kényeztetve a sztori alapján? Nem engem hízlaltak fel, mint egy kacsát. Nem voltam az iskola menője, nem cigiztem, nem buliztam, nem pasiztam, hanem tanultam és sportoltam.
A legtöbb tanár szeretett, soknak voltam a kedvence pont ezért voltak velem szigorúbbak, mert tőlem többet vártak.. ezt a végén kimondták. Hát én is többet vártam tőlük, mit hittek tűröm az alázást, ekkorát nem nyelek, köszönöm. ;)
Mondjad már mi más miatt lehetett volna, ha vagy kb. tízen akartak továbbtanulni abból a gyenge osztályból? Érdekes, akik a legjobban ellenem voltak, tettek ellenem, mind tovább akartak tanulni (nem fura?), de nem jutottak be, az élet igazolt.
Olyan sz*rkavarók voltak ott, hogy még a híradóban is benne volt az iskola a régi osztályom miatt. Nemcsak a munkahelyen van fúrás.
Az egyetemi és munkahelyi éveim már nyugisak, szóval minden rossz után jön a jó. :)
Ezen jót röhögtem :D
"van reális önértékelésem"
OHH YOU GOD DAMN WRONG
Miért szerinted fogyatékos vagyok, vitatkozzak a hülyékkel? Lepereg, mert van önbizalmam, ha egy gyengébbel tették volna, lehet öngyilkos lett volna, néhány hülye miatt... itt az a cél, hogy akinek mondják az elhiggye magáról, hogy ő értéktelen.
"hisz tudtam, hogy nem vagyok fogyatékos, van reális önértékelésem, minek reagáljak? csak pazaroltam volna az energiámat rájuk"
Egyetemen is kiálltam a kisebbség mellett és érdekes abbahagyta a többség, néha elég egy ember felszólalása... gyenge emberek támadnak csordában és vétkesek közt cinkos, aki néma.
A környezetemben most is van egy iskolai kiközösített és azt mondják, hogy menjen el orvoshoz, de miért ő? Miért nem a többi? Miért nem tartanak a tanárok nagyobb fegyelmet?
Nagyon szeretek írni, olvasni, ez az egyik hobbim, sokan szeretik az írásaim.
Nem picsogok, hanem próbálom azt közölni, hogy sok tanár negatív pedagógiát alkalmazz és jobban figyelhetnének rájuk, pl. pszichológiai, alkalmassági vizsgálat komolyabban vétele.
Mert ők ezért fizetést kapnak, hogy a diákokon szórakoznak. Az ex szó sokat elárul rólad..
Egy tanárnak van az iskolában 150-200 diákja. Nem tud mindenkivel foglalkozni. Ráadásul nem sok dologhoz van joga a tanárnak. Például iskolapszichológushoz csak szülői engedéllyel küldheti el a diákot.
Amit te leírtak az szomorú. Persze meghallgatnám a tanár verzióját is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!