Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Ez Magyarországon lehetséges?

Ez Magyarországon lehetséges?

Figyelt kérdés
1-ben és 2-ban egy osztályba jártam vele. Most 9-es vagyok és egy ugyanolyan nevű valakit láttam egy versenynél a 10-esek között. Nem buktam meg egyszer sem, különböző sulikba járunk. Lehetséges ez?
2021. nov. 15. 13:56
 1/7 A kérdező kommentje:
NyEKes sem vagyok, voltam.
2021. nov. 15. 14:00
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Névrokonok.
2021. nov. 15. 14:01
 3/7 A kérdező kommentje:
Erre is gondoltam nyilván, köszi a gyors választ, de ha vki olvassa és tudja, hogy lehet, szívesen fogadom a választ
2021. nov. 15. 14:06
 4/7 anonim ***** válasza:
75%
Szerintem szimplán hibernáltak. Titokvan volt egy betegséged és hamar rájöttek a gyógymódjára. Ezért csak 1 évet vesztettél. Örülj neki, waldisney roaszabb helyzetben van. Hahh
2021. nov. 15. 14:45
 5/7 anonim ***** válasza:

Simán lehetséges.

Pl egyik barátnőm 1-4 Magyarországon csinálta, 5-8 külföldön. Budapesten van egy kéttannyelvű, ami annak az országnak a nyelvét tanítja, ahol a barátnőm élt.

A kéttannyelvű így nézett ki;

9. osztály 0. évfolyam

10. osztály 1. évfolyam

11. osztály 2. évfolyam

12. osztály 3. évfolyam

13. osztály 4. évfolyam

A 0.-ban tanítják meg a nyelvet.

Mivel a barátnőm beszélte a nyelvet, ezért átugrotta a 0. évfolyamot és így 10. osztályba ment.

De nem fontos hogy egy kétnyelvű legyen, lehet egy mezei gimi, pl a Szinyeiben indítottak anno talán indítanak ma is nyelvi tagozatokat.

Az se kell, hogy külföldön éljen a gyerek, tudtommal kétnyelvű gyereknél is megoldható, hogy rögtön 10.-be menjen.

2021. nov. 15. 15:22
 6/7 anonim ***** válasza:

Elvileg lehet évfolyamot ugrani.

Még gimiben érdekelt a téma, amikor az érettségire készültem és ott volt hogy előrehozott érettségi esetén előszőr a hátra lévő évek témazáróit kell megírnod és le kell zárniuk a tanároknak egy-egy jeggyel és csak utána próbálhatod meg.

Tehát előrehozott érettségi után már nem kell bejárnod órákra mert teljesítetted.

Azt hiszem van hasonló opció annak aki nagyon okos és szorgalmas, hogy hasonló módon előre ugorjon akár éveket.

... de a részleteket nem tudom.

2021. nov. 15. 15:28
 7/7 anonim ***** válasza:

A hatos jót mond, tudtommal szokták ajánlani a tanárok az osztály átugrását, esetleg a szülők is kérvényezhetik, azt elkerülvén, hogy a gyerek unatkozzon. (Általában sokan ellenzik, mert legyen a gyerek a korabeliekkel meg ne terheljék túl a gyereket, de sokan ajánlják, mert a gyerekből negatívat válthat ki, ha a képességeihez képest alacsonyan van a szint. Van, akinek a viselkedésében jelentkeznek változások, van, aki simán nem tud fejlődni gy, ahogy kellene neki.)

Ilyenkor osztályozó vizsgát kell tennie (a barátnőmnek is kellett amúgy, amikor átugrotta a nulladikat, elkezdte a tizediket és valamikor ősz végén, tél elején lement az osztályozó vizsga azt hiszem magyarból, rajzból, énekből, infóból, matekból, addig kijelölték neki, hogy mikből lesz a számonkérés és felkészülhetett.)

2021. nov. 15. 16:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!