Lenne értelme ilyen, bullyinggal kapcsolatos preventív előadásnak az iskolában?
Tegnap én írtam ki ezt a kérdést:
https://www.gyakorikerdesek.hu/emberek__tanarok-iskolatarsak..
Reggel, a híreket olvasgatva (mert még mindig feldobja ezt a cikket a média) az jutott eszembe, hogy esetleg majd később, rendőrként volna-e értelme, vagy haszna egy D.A.D.A. programhoz hasonló iskolai előadást tartani a diákoknak, ahol 1-2 tanóra erejéig ezzel a témával foglalkoznánk? (Mit jelent, miért nem jó, hogyan védd meg magad, kinek tudsz jelezni, és persze elrettentésként a jogi következményeket is megbeszélnénk.)
Talán így, hogy nem egy iskolapszichológus, vagy az osztályfőnök tartana unott képpel egy gyors előadást, hanem egy hivatalos személy beszélgetne el a tanulókkal, talán jobban felfognák a dolog súlyosságát.
Ti mit gondoltok erről a kezdeményezésről?
Jó ötlet, csak arra figyelj oda, hogy olyan korosztályt célozz meg vele amelyiknek már van némi felelősségtudata. 9.osztálytól kezdődően megállná a helyét.
Viszont általános iskolában nem vagyok biztos abban, hogy érettek annyira a tanulók, hogy az előadás után el is gondolkodjanak a közölt tényeken. Márpedig a cél ez, nemde?
Az igazság az, hogy úgyse lesz semmi változás. Most pár hétig fel lesz kapva ez az ügy és annyi. Mindig is voltak piszkálódások az iskolában, a tanulók 80%-a, minimum egyszer kivolt már ennek téve. Persze, rossz dolog, de az élet része, hogy kiálljunk magunkért. Nagyon sajnálom a srácot, de ha minden gyerek öngyilkos lenne, akit piszkálnak az iskolában, már kihaltunk volna.
Ettől függetlenül lehet adni egy próbát az ilyen kezdeményezéseknek, de nem hiszem, hogy sokat változtatna.
Nálunk volt ilyen előadás, gyakorlatilag még rosszabb lett a dolog mint előtte, sokkal erőszakosabban mentek utána a bactatások, meg gyakrabban ilyen nem mered alapon.
Szóval nem, nem jó ötlet, teljesen kontraproduktív, pont mint a drogprevenciós kiselőadás, gyakorlatilag csak ötleteket adnak ezzel.
Olyan helyen ideiglenes 1-2 napos hatást el lehet érni ahol még nem alakult ki ez a jelenség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!