Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Ma este is sajnos arról...

Ma este is sajnos arról lehetett olvasni, hogy egy fiatal fiút ismét addig terrorizáltak az osztálytársai, ameddig öngyilkos nem lett. Ebbe az irányba halad a társadalom? Mit lehetne tenni ez ellen a trend ellen?

Figyelt kérdés

Egyre többször olvasok ilyen és ehhez hasonló történeteket, és elborzadok ettől.

Nem is tudom mi visz rá embereket, hogy folyamatosan bántsak a másikat, engem pl annó soha nem érdekelt a másik ember annyira, hogy folyamatosan csesztessem ha valami nem tetszett benne.

Nem érzik az emberek, hogy hol van a határ? Vagy ez miért teszi boldoggá őket? Miért van egyre több ilyen eset?

Hogyan lehetne esetleg segíteni a hasonló cipőben járó embereknek, akár így magánszemélyként is?

2021. szept. 8. 21:16
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
59%

Az egy dolog, hogy rendésznek tanulnak, de nagy részük nem fog rendőr és katona lenni. Mivel nagy a sajtóvisszhangja a történetnek, jó eséllyel komoly következményei lehetnek az ügynek. Nem lepődnék meg, ha fejek hullanának a tanári karban, illetve a diákok között is.

Sanszos, hogy azok az emberek, akik a halálba kergették ezt a fiút, nem fogják elvégezni a sulit. Lehet kicsapják őket, vagy egyszerűen kibuknak. Ezekből nem lesz zsaru és katona sem, ezekből max bűnözők lesznek.

Remélem törvényi szigorítás is lesz. Igenis, ki kell az ilyen szemeteket szórni a suliból. Az a baj, hogy 18 év a korhatár az oktatásban, elvileg addig kötelező, emiatt az ilyen söpredéket nehéz kiszórni a sulikból.

#3 voltam.

2021. szept. 9. 22:57
 12/17 anonim ***** válasza:
51%

"Szerintem hasonlókra szükség lenne itthon is, rá kell világítani, hogy ezek a bántások milyen nyomot hagyhatnak az emberben"

Sajnos az a baj, hogy nálunk nem hogy nincs ilyen, hanem kifejezetten te tudják, akarják kezelni a helyzetet sem a pedagógusok, sem a szülők, sem senki. Mindenki csak elfordítja a fejét.

Én gyerekként annyit kaptam a tanároktól, hogy "védd meg magad" meg "ne hagyd magad" tehát nálunk a mai napig a tipikus farkas törvény a természetes hogy "üss vagy ütnek". holott marhára nem így kellene működni a modern világnak, azért is tartunk itt ahol.

Ráadásul nálunk az igazi "bully-k" voltak a tanárok kedvencei, nagyszájú, határozottak, akiket szerettek. Ezzel szemben én mint csendes ember látszott, hogy kerülnek ami nyilván a családi problémáimmal vegyülve nem a lelki egészségemet szolgálta.

2021. szept. 10. 08:41
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

Amúgy nekem egyik gyerekkori traumám amikor állam a többiekkel általános alsóban. Meg sem szólaltam, körülöttem hangoskodtak, vergődtek.

Erre oda jött az egyik tanárnő üvöltve idegesen, és engem mint "gyengét" a nyakamnál fogva rángatott arrébb, hogy "fejezzük már be".

Elmeséltem anyáméknak, voltak bent az igazgatónál, a tanárnő sírva kért bocsánatot.

De onnantól kvázi rettegtem tőle (is).

Amúgy anyámék szarul kezelték a helyzetet, ha az én gyerekemet valaki a nyakánál fogva rángatná azt egy életre elintézném, rendőri feljelentéssel indítanék és nem engedném, hogy bárhol gyermekeket oktasson.

2021. szept. 10. 08:46
 14/17 anonim ***** válasza:
65%
Nem rávilágítgatni kell, hanem intézetbe baxni az összes ilyen elmeroggyantat kb azonnali jelleggel. Vagy kivágni az iskolából.
2021. szept. 10. 12:40
 15/17 Vuk-91 ***** válasza:
75%
Nos... a szomorú valóság az, hogy mindig volt ilyesmi, csak manapság rosszabb lett. Az a baj, hogy akik terrorizálnak "gyengébbeket" azok gyakrabban valami gazdag, befolyásosabb család sarja, akit vagy úgy elkényeztettek, hogy azt hiszi, neki mindent szabad, vagy annyira vágyik szülei pozíciójára, hogy mindent megtesz, hogy végül kialakítsa magának úgy, ahogy gyerekként hiszi, hogy a szülei is csinálják, ritkábban meg maguk is áldozatai valami bántalmazásnak, de sajnos ritkábbak, hiába lehet ezeken segíteni az előbbiekkel szemben. Az ember örök átka az osztályokba való tömörülés, és ha középosztályú vagy annál "alacsonyabb rendű" vagy, nos, befolyásosabb gyerekekkel gyűlik meg a bajod. Sajnos a Bárczi Gusztávban eltöltöttem elég időt ahhoz, hogy ez megmaradjon bennem. Az hogy ez természetes... vitatható.
2021. dec. 16. 10:11
 16/17 anonim ***** válasza:
77%

7 igazad van abban, hogy régen is így ment, viszont az internetnek igen is van egy olyan hatása, hogy egyszerűen ma már szinte nem lehet elbújni a bullying elől emiatt, ha hazamész a suliból, akkor is folytatódik

Azért régen ha hazamentél a suliból akkor idézőjelesen "vége" volt a dolognak, addig tartott a kiközösítés meg a szekálás, amíg suliban voltál. Ma már gyakorlatilag 0-24 mehet ez, facebook csoportokban, osztálycsoportokban, vagy akár nyilvánosan is posztolhatnak rólad, stb.

Legalábbis nekem, aki pont akkor volt serdülőkorú, és pont akkor ment a legjobban a kiközösítés az én sulimban, amikor a facebook meg a különböző közösségi oldalak népszerűvé, majd hétköznapivá/természetessé váltak, ez volt a tapasztalatom.

Persze meg lehet ilyenkor csinálni azt, hogy törlöd magad vagy letiltasz mindenkit, de egyrészt ez egy rohadt nagy áldozat, másrészt sokan nem szeretnék, ha a családjukból bárki is tudná, hogy vele hogy bánnak éppen

2022. jan. 6. 19:25
 17/17 anonim ***** válasza:
Van olyan hogy tiltas gomb nem hallottal rola?
2022. ápr. 25. 18:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!