Csalódtam magamban , az új osztályomban. Mit tegyek?
Lehet picit hosszú lesz :D
Szóval minden a középiskolába való felvételivel kezdődött. Egész magas pontszámot értem el , de inkább matekból voltam erős , magyarból sem voltam gyenge , de mégis a matek dominált.
A kiválasztott iskolámba , viszont magyarból vártak el többet.
Ennek az lett az eredménye , hogy nem vettek fel.
Természetesen voltak alternatíváim , amiből az egyik be is vált. Így , egy másik suliba vettek fel , oda iratkoztam be.
A szüleim csalódottak voltak , de meggyőztem őket , hogy ez az iskola sem lesz rossz , mindent megteszek majd a beilleszkedésért.
Na szóval... Kb.2 héttel ezelőtt volt a gólyatábor , a tapasztalataim , viszont szörnyűek.
A fiúk részéről , mindenkinek égigérő pofája van , az az egyetlen céljuk , hogy felhívják magukra a figyelmet , élvezzék a rivaldafényt , és megmutassák , hogy ők micsoda nagymenők. A gyengébbet/ducibbat...stb. nyilvánosan megalázzák.
A lányok részéről , ami a legidegesítőbb , hogy ehhez mosolyogva aszisztálnak. De a magamutogatás , és a nagyképűség ott sem marad el.
Senkivel sem tudok érdemben beszélgetni , ennek az az eredménye , hogy nem tudtam beilleszkedni.
Speciál engem nem bántanak , csúfolnak , egyszerűen közömbös , láthatatlan vagyok. Ezzel nem is lenne baj , de nem vagyok képes velük csapatban dolgozni , közösséget vállalni. Ami valljuk be , egy osztályban nem árt😃.
Nem hiszem , hogy ez az általános "magatartás" változna , én pedig nem fogom kibírni.
A baj , hogy ezt a szüleimnek nem mondhatom el , hiszen az új suli felől is nagyon nehezen győztem meg őket , nem hogy ilyen hamar feladnám.
Volt már valaki ilyen helyzetben?
Mik a tapasztalatok?
Köszönöm a válaszokat!
Természetesen egy hét tapasztalata alapján nem fogom beskatulyázni őket , hátha valaki rendes lesz.
Ha az elvárásaimat is kicsit félreteszem , akkor kibírható lehet.
Ők is mind ugyanettől izgulnak... igen, a most nagyarcúnak tűnőek és a csúfolódók is... ők a legbizonytalanabbak legbelül.
Ha valakitől tartasz, mindig gondolj arra: neki is megvan a maga fájdalma, nehézsége, csak én nem tudok róla...
Akivel nem tudsz barátkozni, azzal legyél simán korrekt. Tudod, alap-udvariasság és helló.
Szerintem már pár nap vagy hét után ki fog derülni, hogy kihez vonzódsz és te kit vonzol. Nyugi! Jó lesz! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!