A digitális oktatással az eleve gyenge szociális készségekkel rendelkezők még inkább hátrányba kerülnek?
Hiszen akinek fiatal korban nem sikerül jó alapokat felépítenie, annak később még nehezebb dolga lesz. Márpedig az élet nagyon sok területén előny, ha az embernek jó kommunikációs készségei vannak, és magabiztos tud lenni akár idegenek társaságában is.
Ti mit gondoltok erről?
Igen,ha nincsenek meg a szükséges eszközök a digitális oktatáshoz,az lemarad, lemorzsolódik az oktatásban.
Aki meg lemorzsolódik az oktatásban plusz még hátranyos helyzetű is,az mindenképp csak ront a helyzetén.
Általában igen, rossz hatással van, ugyanakkor van, hogy megkíméli az adott illetőt.
Pl. ha egy olyan iskolás gyerekről lenne szó, akit bántanak az osztálytársai, az elzártság sokat segíthet a helyzeten.
Vagy ha jelenléti oktatásban olyan tanári, osztálytársu beszólások érnék, amik éppen, hogy csökkentenék a bátorságát a kommunikációban, élet más területein.
Saját tapasztalatból pedig azt tudom elmondani, hogy rajtam hatalmasat segített ez az elzártság az egyetemi évfolyamtársaimtól. Toxikus környezetben voltam lezárások előtt, folyamatosan nyomasztottak a barátaim. Olyan baráti társaságot sikerült kialakítanunk, ahol csak a tanulásról volt szó, semmi kikapcsolódás nem volt. Ha éppen szenvedtünk egy zh miatt, az egyik barátom már azt taglalta, hogy ő végignézte, hogy melyik félévben milyen tantárgyunk lesz és melyik miért lesz szívás, mennyit kell majd tanulni, miket kell majd rá csinálni,… Emellett családi problémáim is voltak, így ha nem lettek volna lezárások valószínű, olyan mértékű feszültség, stressz volt akkor rajtam, hogy valószínű komolyabb következményei lettek volna pár hét múlva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!