Jó, hogy Magyarországon van tanévnyitó és tanévzáró ünnepség, amíg vannak országok, ahol nincs ilyen? Szeretitek ezeket az ünnepségeket?
Az évzáró a kitűnő tanulóknak jó, mert bemondják a nevüket, könyvjutalmat kapnak.
De tegyük hozzá, hogy a társaság fele alig tud már koncentrálni, nem figyel.
Nálunk pl az egyik évzárót egy nagy terembe tartották és annyian voltunk, hogy be se fértünk sokan, én pl a terem mellett álltam és egy betűt nem hallottam az egészből, mert az ajtónál 2 fiú végig dumált. xD
Szerintem érdemes lenne kitűnőknek a nevét kirakni az iskola falára úgy egy évre, majd akkor levenni és újat kitenni, akkor a kitűnőknek is meg lesz a jó érzés, hogy elismerést kaptak, mutathatják ismerősöknek, a barátoknak, ha valaki unalmában böngészi a faliújságot, ő is látja.
A könyvjutalmat meg odaadhatja az ofő nekik.
13, nekünk is volt, hogy kánikulában kellett bemenni és az igazgatónő beszéde alatt volt, aki szó szerint elájult.
Még arra is emlékszem, hogy a Millenniumi Zászlóátadásnál mondták a beszédeket és ott is több gyerek elájult a meleg miatt, a tanárok meg szaladgáltak körülöttünk. :D Emlékszem, hogy az igazgatóhelyettes beállt közénk (énekkar voltunk, több iskolával összevonva akkor) és ott figyelgette, hogy ki fog elájulni, hova kell majd beugrania gyorsan.
Teljesen értelmetlen hülyeség, ahogyan a szalagavató is.
Évnyitó-évzárón órákig ácsorogtunk az udvaron, dőlt a meleg, csomóan elájultak, stb.
A szalagavató meg egy rakat pénz, tök hülyeség az egész.
4.-ben az évzárón be kellett vinni az osztályba felmosdatni, mert szinte elájultam. 8.-ban ballagáskor ha ne legyen nálam legyező, a mellettem levő fiú ájul el. 9.-11.-ben azon idegeskedtem az egész ünnepség alatt, hogy elérem-e a buszt hazafele. 12.-ben ballagáskor meg már minden bajom volt. A lábam fájt, melegem volt, stb.
Amúgy nem Magyarországon élek, hanem Romániában, ami még évnyitó/évzaró szempontjából is szívás. S hogy miért? Mert 8.-ig olyan suliba jártam, ahol magyar és román tagozat is volt. Szóval az ünnepségeken mindent 2-szer mondtak el... Elmondja az igazgató magyarul a beszédét, elmondja románus is, a katolikus pap is mond beszédet, az ortodox pap is, egy magyar diák elszaval egy verset, majd utánna egy román is, a magyar kórus is érdekel, majd a román is... Kész halál volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!