A tanárikarban vannak olyan meetingek, hogy az igazgató és a helyettesei x időnként összeünek és egyesével behívják a tanárokat, hogy visszajelzést adjanak a munkájukról? Névsorrendben? Atól Zig vagy van, hogy a névsor végéről kezdik?
Első körben a visszajelzések alapján kapsz kérdéseket, ezekre kell válaszolnod írásban, ha nem kielégítő a válaszod jöhet az elbeszélgetés.
Írok néhány példát:
1/ A jelenlegi koronavírusos helyzetben az oktatás online formában valósult meg és a diákok szóvá tették a vezetőségnek, hogy sokszor sokat késtem az óráimról. Néhány delikvens állítása szerint akár 20-40 percet is vártak rám a google meet csatornán és közben egymással beszélgettek a tantárgy számítási feladatairól.
Első körben azt hittem, hogy viccnek szánták, természetesen nem a diákok, hanem a vezetőség :)
A válaszom a következő volt: A google meet csatornámra csak a csatlakozás kérést követően és kizárólag az engedélyemmel tudnak belépni, ha életükben egyszer is használták volna az említett platformot, akkor ezt ők is tudnák!
2/ A következő megválaszolandó ugyan ahhoz a tantárgyhoz volt, miszerint 25-30 perc alatt befejezem az óráimat. A legviccesebb az egészben, hogy a diáknak egészen dékáni szintig sikerült vinnie az ügyet, mint kiderült diákönkormányzati képviselő a srác.
Állítása szerint a tanulmányai mellett dolgozik és minden héten 10 perc késéssel 16:50-kor lépett be. Az oktató viszont nagyon trehány volt 17:20-kor, néha már 17:15-kor befejezte az órát, idézem a kedvenc mondatomat "Legszarabb, leglustább, legtrehányabb oktató a világon!"
A válaszom a következő volt: "A Neptun rendszerben is elérhető órarend szerint az óra kezdési időpontja 15:40 a befejezés időpontja 17:15, a hallgató heti rendszerességgel nem 10 percet, hanem 70 percet késett. Külön elnézést kérek a hallgatótól, hogy esetenként 17:15 helyett 17:20-ig tartottam az órát."
3/ Másik nagy kedvencem: "Statika tantárgyhoz semmit nem ért, halvány lila fingja sincsen róla, szarul magyarázta a feladatokat, sokat késett, végigfintorgatta az órákat, borzalmas volt!"
A válaszom a következő volt: "Sajnálattal hallom, hogy nem volt elég színvonalas a statika előadás, a tanárának pedig mielőbbi jobbulást kívánok!"
Ezt visszadobták nem értelmezhetőként, így ismét írtam rá: "Valóban a statikai számításokhoz halvány lila fingom sincsen, nem is oktatom a tantárgyat, így elképzelhetetlennek tartom, hogy az én fingásomat hallgatta a kedves diák.
Kérem tolmácsolják jókívánságaimat a hallgató felé, köszönöm!"
A hallgatói visszajelzések szerint van zöld-sárga-piros jelzésű tanár, mivel nekem minden évben jön durván 10-15 ilyen a sárgában vagyok. A besorolást a vélemény alapján kapjuk, nem vesztegetnek időt az átsorolásra a válaszaink után.
4 éve volt egy gyomorvérzésem, kiestem 5 hónapra, minden órámat más tartotta. Akkor 34db jött és átcsúsztam a pirosba, azokat megválaszolni elég vicces volt, 21db megválaszolandó olyan tantárgyhoz volt, amit soha nem tartok. Mivel piros volt a jelzésem így volt egy közel 1 órás személyes elbeszélgetés is a jövőmet illetően, holott azzal kezdtem, hogy "VÉGIG BETEGSZABIN VOLTAM!"...
Gondolom két féléven keresztül a pirosba kerültél, így az értékelésed 1 pont lett 2 alpont szerint is.
1-es nálatok is az 1-3-as skálán pontoztak?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!