Az iskolátokban milyen az énekkar? Menő énekkarosnak lenni?
Az elején tök jó volt, külföldre is mentünk, meg másik városba is utaztunk több napra meg az iskolai színdarabokban mi énekeltük a háttérdalokat.
Később elballagtak egy csomóan vagy csak elunták az egészet és kiléptek, úgy kellett összevadászni az új embereket.
Érettségi után valamivel visszamentem egy próbára csak úgy. A vihancoló 15 évesek között ülve éreztem, hogy ez a korszak véget ért, utána vissza se mentem.
A tanárról azt kell tudni, hogy ő nem vett be akárkit az énekkarba, sőt, ha egy nem énekkaros énekelt egy színdarabban, beleszólt, szóval, amikor pár éve az egyik tanarnő írt egy musicalt és a énektanár kísérte a szereplőket zongorán és a banda 75%-a hamisan kezdett énekelni, azt hittem, meg jellett, hogy csípjem magam...
Nálunk majdnem mindenki az volt, így egész jó társaság volt általánosban.
Gimiben menő volt, de időigényes így nem sokan mentek.
Az énekkar nem volt menő, de van a sulinak egy kórusa, aminek alapvetően a jobb énekkarokos adják az utánpótlását, de amúgy túlnyomórészt tanárok és öregdiákok a tagjai.
Közéjük menő tartozni, ők járnak mindenfelé koncertekre, még külföldre is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!