Magyarországon a hetedik osztály miért nem számít mindenhol giminek?
Az ötödiket meg a hatodikat még értem, hogy a 10-12 évesek picik, elvesznének a nagy gimisek között, de a 13-14 évesek már nem, főleg, hogy van aki 14 évesen kezdi a kilencediket.
Sok országban 13 évesen már elkezdik a gimit.
Itthon is azt veszem észre, hogy a hetedik meg a nyolcadik osztály általában nem illik bele az általános iskolás képbe, a kinézetük és a viselkedésük miatt inkább már a gimibe valók.
Tudom, hogy vannak 8 meg 6 osztályos gimik, de miért ne lehetne minden gimi 8 meg 6 osztályos?
Szintén külföldi vagyok. Nálunk 4-4-4 évre van felosztva az egész. Bár az utolsó 4 év lehetett 3 vagy 5 is, attól függően, hogy ki minek tanult. (sima elméleti oktatás, a végén érettségivel; szakiskola; szakiskola + elméleti, a végén érettségivel)
Van alsó tagozat (ahol tanítónő van, s csak pár tantárgyat tanít más tanár), felső tagozat (ahol kb minden tantárgynak van kölün tanára), majd az ami nálatok a giminek felelne meg (ahol szintén kb minden tantárgynak van kölün tanára).
Egy 3.-os, egy 7.-es és egy 11-es külön kategóriába van véve, mert nagyon távol vannak egymástól.
Én 7 évesen kezdtem az iskolát, s 19 évesen fejeztem be. Pár kivétellel mindenki 2001-ben született az osztályban.
Van általános iskolai képzés 1-8. osztályban.
Létezik hat évfolyamos gimnáziumi képzés 7-12. osztályban.
Van nyolc évfolyamos gimnáziumi képzés 5-12. osztályban.
A hat és nyolc évfolyamos képzésben jellemzőn jó tanulók vesznek részt, mondhatni "lefölözik" az általános iskolásokat. Most nem azt mondom, hogy az általánosba csak a buták járnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!