Mi volt az a tantárgy, amit tanárod miatt utáltál meg?
Biológia gimiben.
A tanár sokkal komolyabban vette a tárgyát, mint kellett volna szerintem. Állandó, nagyon nehéz számonkérések sora (szimultán szóban és írásban), kicsavart kérdésekkel, szigorú pontozással, osztályozással. A tanárnál még az egyesért is meg kellett szenvedni, és nem rettent el az akár 40 perces feleltetéstől sem. Sajnos ez is elég gyakori volt nála.. olyankor mindig magunk kellett, hogy feldolgozzuk az anyagot, és nem volt egyszerű, mert nagyon rossz könyvünk volt, ő meg sokat várt el tőlünk. Elég élces stílusa is volt, szeretett másokba belekötni, másokból viccet csinálni, és nem fogadta el, ha nem neki volt igaza.
Hatalmas tudású, és nagyon sok tapasztalattal rendelkező tanárúrról van szó, de rengeteg fejfájást, stresszt okozott nekem az évek alatt. Órákat tanultam minden egyes tanórára, de sajnos a jegyeken nem igazán látszódott meg.
A nagy kedvence 4,1 -re olyan 5-t kapott évvégén, hogy csak néztünk, míg az általa nem igazán kedvelt srác 3,8-ra alig kapta meg a 4-t.. viszont ilyen téren annyira én sem panaszkodhatok, mert ~3,3-ra kaptam tőle 4-t évvégén, de csak mert sok tanulmányi versenyen vettem részt, szerencsére eredményesen, és mint kiderült, becsülte az ilyeneket. Szóval kicsit pofira osztályzott.
Angol.
Óvodában kezdtem el tanulni egy amerikából ide költözött angol tanárnál, akihez egészen 14 éves koromig jártam angolra minden héten.
Miatta imádtam az angolt, vele is már baráti viszonyban voltunk, versenyekre jártam.
Úgy volt, hogy gimiben is ő fog tanítani, de visszament Amerikába tovább tanulni, ezért helyette egy olyan magánakvaló, életunt hölgyet kaptunk tanárnak, akit ha megláttam, már attól elment az életkedvem.
Gimiben a hírem megelőzött engem, ő már úgy várt engem oda, hogy majd járni fogok hozzá mindenféle szakkörre meg emelt szintre, állandóan adta a sok feladatot, kivételezett velem, nagyon magasak voltak az elvárásai, de közben nagyon ellenszenves volt nekem. Szépen lassan elment miatta a kedvem az angoltól, egyre inkább romlott a nyelvtudásom, hiába erőltette egyre jobban rám. Elkezdtem ellógni a plusz foglalkoztatásairól, aztán meg a folyosón veszekedtem vele rendszeresen.
Egyszer adódott, hogy az amerikai tanár hazalátogatott, és megbeszéltem vele, hogy egy órácskára átugrok hozzá beszélgetni, mesélni, ugye jóban voltunk, meg rég láttuk egymást. Hát a gimis tanár meg intézkedett a hátam mögött, odaadott az amerikai tanárnak egy valag nyelvvizsga feladatot, hogyha átmegyek, adja oda nekem gyakorolni.
Mit ne mondjak, sírva csináltam meg őket, aztán el is mentem haza, egy szót sem tudtam vele beszélgetni.
Attól fogva mégjobban ellenálltam mindennek, amit a gimis tanár rám akart erőltetni, nagyon leromlott az angol tudásom, azóta is csak hébe-hóba használom a nyelvet, ha nagyon muszáj, de akkor sem szívesen.
Angol.
4. óta nem volt normális angoltanárnőm. Mondjuk a gimist az egész iskola (kb 240 diák) is utálta. Még a saját osztálya is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!