Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Ha a mamam halala miatt semmi...

Ha a mamam halala miatt semmi kedvem tanulni, engedjem el ezt az evet (nem szamit meg a pontokba, meg meg nem bukok)?

Figyelt kérdés
Kicsit rosszul erzem magam, hogy az o halalaval akarok "takarozni", es mi van, ha igazabol csak egy lusta dog vagyok, es nem varhatom el a tanaroktol, hogy beken hagyjanak, hanem ugyanugy tanulnom kene, mint a tobbieknek. (2 osztalytarsam tudja, tanarok nem.) De ha valaki ugy szol hozzam mar attol elbognem magam, es allandoan a covid a tema, es o is emiatt halt meg. Szerintetek szoljak az osztalyfonoknek, vagy valamelyik tanarnak, hogy nem azert nem tanulok, mert nem erdekel, hanem nem megy? Vagy attol csak ok ereznek magukat rosszul, amitol nekem nem lesz jobb, es inkabb fogjam be a szam, csinaljam a dolgom, mert masok is igy jartak, megsem hisztiznek? Elotte 4-5 voltam, most 3-5, de lesz kettesem is. 10. osztaly.
2021. máj. 16. 23:13
 1/9 Thispain ***** válasza:
100%
Szólj nekik szerintem.
2021. máj. 16. 23:17
 2/9 Thispain ***** válasza:
100%
Ha eddig 4-5 voltál, nyílván nem vagy lusta dög.
2021. máj. 16. 23:18
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Érdemes szólni osztályfőnöknek, illetve menj el megbeszélni az iskola pszichológussal.

Érthető, hogy így nincs sok kedved tanulni, de azért próbálkozz vele. Ha eddig 4-5-ös voltál, akkor valószínűleg tovább akarsz tanulni és később szívás lenne, ha most 1-2 hónapnyi anyagot nem tanulnál meg (főleg matek, fizika, kémia, infó esetén, ahol egymásra épülnek a dolgok). Ha becsúszik így pár rosszabb jegy, akkor így alakult, de ha elengeded az egészet és egyre rosszabb jegyeket kapsz, akkor csak még rosszabbul fogod érezni magad.

2021. máj. 16. 23:28
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Tudod, nem a tanároknak tartozol számadással, nem velük kell felvenni a "harcot", hanem az élettel, az életednek kell elszámolnod. Én így ismeretlenül is biztos vagyok abban, hogyha a mamád egy picit is szeretett, akkor ezt szeretné a legkevésbé látni, hogy elcseszed "miatta" az életed. Kemény szavak ezek de nem tudom másként leírni, mert az érettséginél senki nem fogja megkérdezni, hogy miért nem tudtál az évek alatt tanulni. Tudom nem megoldás, de inkább abba temetkezz most bele, hogy tanulsz, nem abba, hogy bedepizel, mert ez csak egy időszak, de neked az életben ugyanúgy helyt kell állnod. Amikor későn jössz rá, hogy jobb lett volna tanulni, senki nem fogja megkérdezni tőled h miért nem tanultál, és senki nem fogja visszaforgatni az időt, hogy bepótolhasd. Majd külön utakon, dupla fáradozással, anyagi költséggel megteheted. Szerintem ezt mamád sem akarná. Sok erőt, és ismeretlenül is őszinte részvétem!! Gyászolj, mert az kell, de ne engedd meg magadnak, hogy a jövőd rovására menjen! Biztos vagyok benne, hogy mamád is azt szeretné, ha jól tanulnál, és jólétben nélkülözés nélkül élnél felnőttként! :)

30 N

2021. máj. 16. 23:34
 5/9 A kérdező kommentje:
Kemiabol leszek kettes, fizikabol harmas. Kemiam jovore sem lesz mar, es torit, angolt vettem fel faktnak, azokbol meg lesz az otos.
2021. máj. 16. 23:37
 6/9 anonim ***** válasza:
78%

Ilyen érzelmi állapotban nehezen fog menni. Koncentráld az energiádat azokra a tárgyakra, amik jobban mennek és nagyobb szükséged lesz rájuk.

Engem annak idején érettségi előtt hagyott el a szerelmem... :)

2021. máj. 17. 03:30
 7/9 anonim ***** válasza:
74%

Nem ezen múlik az életed meg a jövőd. Az élet sajnos megy tovább, hiába szeretne az ember csak egy percre megállni, amikor elveszít valakit. Tedd meg, amit tudsz, de ne gyötörd magad a kémiával, amit nyilván nem is akarsz tovább vinni.

Én az egyetemen veszítettem el a testvéremet, azután az anyukámat. Én hiába próbáltam tanulni, az a két félév kuka volt. De megpróbáltam. Próbáld meg a legjobbat nyújtani, hogy ne legyen bűntudatot, de ne várj el magadtól lehetetlen szintet.

Vigasztalódást kívánok.

2021. máj. 17. 07:30
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Nekem anno érettségi előtt halt meg a nagymamám. Ráadásul kollégista voltam. Én is rosszul voltam, sírás kerülgetett. Az ofő kérdezte, hogy minden oké - e, mondtam, hogy mi van. Békén hagytak, de a dogákat meg kellett írnom. A tanulás még el is terelte a gondolataimat. De ez én vagyok.
2021. máj. 17. 07:30
 9/9 anonim ***** válasza:

Még egy gondolat, ami talán hátha segíthet:

Próbáld meg úgy felfogni az egészet, hogy az élet amúgy sincs a kezünkben. Nem tudjuk, hogy honnan jövünk, hová tartunk. Csak annyit érzékelünk amit most élünk meg, utána/előtte biztosan senki nem tudja megmondani mi lesz/mi volt. Sajnos az sincs a kezünkbe, hogy ki milyen módon menjen el közölünk. Együtt töltöttetek ennyi időt, gondolom sok kedves emlék fűz hozzá, légy hálás érte. Valakinek még ennyi sem adatott meg, vagy csak egy szenvedés volt a mamájával az élet. Ezek mond olyan dolgok, amiket nem tudunk befolyásolni, még szerintem felfogni sem, csak megtörténnek.

(Nem vagyok semmilyen guru egyébként. :D)

Az viszont már kicsit necces, hogy csak ő volt az aki nevelt, aki a támaszod volt, az már egy picit nehezített pálya, de szurkolok neked, hogy idővel találj olyan kapcsolatokat, amik lesznek legalább ennyire értékesek, mint a mamáddal.

Az angol nagyon jó választás volt, az jó kiindulópont bármihez. :) (Ha esetleg eddig nem tetted:) Nézz sok videót, sorozatot, hallgass angol streamereket, híreket, vlogokat, picit hozzátesz az órákhoz.

Ha nem kell a kémia, akkor ne gyötörd vele magad, bár még lehet megpróbálkoznék a tanárnál javítani, nem tudom mennyire ad lehetőséget ilyenkor a diákoknak, bár még nem vagy elkéselve.

Amelyik tanárod megértő, szerintem beszélj vele. Talán az oszifő lenne a legjobb választás, de csak abban az esetben, ha jófej, alapjáraton is empatikus.

Ha az, akkor szerintem fog szólni a tobbieknek, hogy érzékenyek a témával kapcsolatban...

Kitartást!!! Ez a legnehezebb, de ha most veszed az akadályokat, nagyobb annak a valószínűsége, hogy később könyebb lesz!! :)))

4-es voltam.

2021. máj. 17. 16:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!