Sz3rintetek középiskolában szintfelmérőnél ha nem vagyok biztos a tudásomban, mire érdemes törekedni hogy a jobb csoportba kerüljek vagy a gyengébbe?
Egyáltalán mekkora a különbség és miben nyilvánul meg?
Tapasztalat?
Most leszek 9.-es
Válaszokat előre is köszönöm.
Szerintem is szerencse kérdése, hogy mi lesz a felmérő után. Írd meg a tudásod alapján, majd a sors eldönti hova kerülsz. Csak érettségi után fogod megtudni, hogy mi lett volna jó.
Szintén angol felmérőm volt. Először 6+6-os suliba jártam, talán 3.-tól kezdve németet tanultam, majd a suli közölte, hogy 7.-től legyünk angolosok és majd német szinten-tartónk lesz, hogy 9.-től azzal folytassuk, mint 2. nyelv. Na a szinten-tartót berakták péntek 0. órára, amit végül senki sem vállalt be. Egy nem túl szimpi csávó lett az angol tanárunk, akivel úgyahogy tanulgattunk. Közben több különtanárom is volt, akivel szintén elölről kezdtem mindig az anyagot.
Utána átmentem 9.-től egy másik gimibe. Jött az angol szintfelmérő. Pár pont hiányzott, hogy a jobb csoportba kerüljek. Így kezdhettem elölről megint az angolt, mert a rosszabb csoportban sok olyan volt, aki még semmi angolt nem tanult. Első évben olyan tanárunk volt, aki már nyugdíjas volt, csak visszahívták, mert kisgyerekkel otthon volt a másik tanár. Vele egy kabaré volt az óra, nem akart minket igazából tanítani, tanulgattunk, de vicc kategória volt. Szerintem 2-3 fejezetet vettünk át az alatt az év alatt a könyvből. Az egyik fiún, aki sosem tanult még angolt, állandóan csúfolódott.
A jobbik csapatot se erőltették meg túlzottan. Ők is elhaladgattak, igazából használták az angolt, semmi extrát nem csináltak.
A következő 3 évre visszajött a tanár. Vele szépen haladtunk, de kellett mellé különtanár is, hogy nyelvvizsga is legyen belőle, akivel szintén kezdhettem az elejéről az angolt.
Az erősebb csapat az első 3 évben elvolt, szerették az órákat, majd a tanárjuk elköltözött. Utolsó évre kaptak egy diktátort, akitől teljesen ki voltak
Matekhoz annyit tudok hozzá fűzni, hogy ott egy szuper tanárunk volt, de nála is volt félév, amikor nem fértünk bele az órarendjébe és 2 tanárt raktak be helyette, felváltva tanítani matekot.
A lényeg, hogy bármikor lehet változás, és az óra hangulatát, menetét leginkább a tanár határozza meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!