Hogy akarnak iskolanyitást 19-én, ha két dózis kell, kb 3 hét eltolással és 10-15 nap a II. dózis után a védettség?
Csak nekem nem jön össze a matek?
ápr 19-én nyitni akarnak, az kb 3 hétre van.
Két dózis kell.
Ha a tanárok oltását 1 -2 héten belül megszervezik és be is adatják (valóságos csoda lenne) akkor is, 1-2 hét szervezés + 1. dózis + 3 hét várakozás + 2 . dózis + 15 nap a védettség.
ez bajosan fér bele ápr 19-in, esetleg május 19-ig.
"Nem ez az igazság?"
nem, nem ez az igazság.
mellesleg aki irodai munkát végez az a francnak járna be. tesóm pl. egy multinál van , 2020. márc 10. óta (!!!!) a lábát be nem tette a munkahelyre. home office.
"s az ő nevét biztosan meg fogják jegyezni a szóbelire."
ÉS??? és akkor mi van? ha valaki felkészült akkor tök mindegy.
meg milyen szar pitiáner dolog az ha a tanár majd a hangyap***cs hatalmacskájával visszaélve majd megmutatja az érettségin még utoljára be ne járó pistikének hogy ki az úr a háznál.... szánalmas.
meg aztán két emeltre megyek az úgyis idegen iskolában lesz, azoknak ott fogalmuk se lesz én mire jártam be.
matekból nincs is szóbeli, így az eleve nem érdekes.
így az 5ből 3 tárgy már kilőve.
marad a nyelv (bármikor megcsinálom) meg egy választott semmi tárgy (hittan...) na az meg aztán .... bullshit.
#13 Ha készülsz akkor nincs semmi baj :)
Csak annyi, hogy nem lesz érdeke kisegíteni amikor épp kimegy a vizsgabiztos.
Pl két éve mikor érettségiztem, velem az történt, hogy történelemből kihúztam II. Józsefet és a felelet elején kiment a vizsgabiztos. Ekkor a tanárom gyorsan nagyon egyszerű 2 kérdést feltett amire bárki tudja a választ. Majd mikor bejött annyit mondott a tanárom, hogy "na akkor egy gyors zárókérdés" és megkérdezte ugyanazt amit már az előbb is és tudta, hogy jó választ adtam rá.
Majd a vizsgabiztos még meg is dicsért, hogy milyen gyorsan végigfutottunk rajta.
Szomorú azért látni, hogy a tehetetlenség és a kilátástalanság mit okoz.
Rendszer nélkül az ember káoszban él. Ebből látszik, hogy az igazi szabadságot, azaz a rendszer nélküliséget nem viselné el senki.
Kérdező, te nem figyelsz: hetek óta az a narratíva, hogy az egy oltás is jelentős védelmet nyújt. Így hetek óta az a prioritás, hogy mindenki, aki regisztrált megkapja az első oltását, a második meg majd lesz valahogy.
A köznevelésben dolgozók oltásának megszervezéséhez nem kell 1-2 hét. Összesen 2 táblázat szükséges hozzá: a regisztráltak táblázata és a köznevelésben dolgozók táblázata, meg egy cuki kis programra, ami összeveti a kettőt. Az értesítő rendszer adott, az oltópontok adottak.
Másrészt: az oltás azt garantálja, hogy az ember nem fog a covid ito-ra ápolódni, illetve, hogy sokkal kisebb eséllyel fertőződik meg és lesz tünetmentes hordozó. Olyanról szó sincs, hogy egyáltalán nem. Tehát: ez egyéni szinten fantasztikusan JÓ, viszont semmi nem akadályozza meg, hogy a jelenléti oktatás egy hatalmas fertőző góccá alakuljon, ha visszaengedik a diákokat. (Ami egyébként hasznos lenne, főleg a legkisebbeknek, akiktől még nem várható el, hogy egyénileg haladjanak a tananyaggal.)
Harmadrészt: ahogy már valaki előttem leírta, a nyitás nem kőbevésett. Majd nyitnak fokozatosan, ha kevesebb lesz az ápolásra szoruló covidos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!