A középiskolákban általában miért zavarja a tanárokat, ha valaki iszik,eszik az órán?
Most végzek egyetemen, visszaemlékezve a Covid előtti időkre, az oktatók azzal kezdték az előadást,hogy nyugodtan lehet enni, inni, ne érezze senki magát frusztrálva.
Nyilván, senki nem kezdett el illatozó kebabot vagy gulyáslevest enni, de péksüteményeket igen.
Középiskolában viszont a tanároknak szikrákat szórt a szeme, ha a diákok inni, de főleg enni mertek az órán.Mindig "lopva" kellett a falatokat bekapni.
Én írásbeli figyelmeztetőt is kaptam, mert vissza szóltam neki,hogy "márpedig a víz az élet alapja, ahogy a levegő is és akkor iszok, amikor szomjas vagyok, nem maga fogja megmondani."
Én sokszor azt éreztem,hogy a középiskolai tanárok kissé narcisztikusak, szeretnek játszadozni a hatalmukkal.Élvezik,hogy megtilthatják az órán a víz ivását.
Tegyük hozzá, hogy középiskolákban nincsen rendes ebédszünet.Tehát nincsen egy nagyobb, 1 órás szünet dél és 1 között vagy 11:30 és 12:30 között.Sok helyen nincs meleg étkeztetési lehetőség.A tízórai szünet pedig nem pótolja a meleg étkezést.
Jelenleg bevett gyakorlat nem megfelelő a bioritmusnak.Szükség lenne rendes ebédszünetet bevezetni az iskolákban.
Rendes tanárral a diákok is jófejek, megadják a tiszteletet, de igazságtalan tanárral nem lesznek azok.
Az evést meg tudom érteni, hogy zavarja a tanárok nagy részét. Csörög a zacskó, retkes lesz a füzet, akadályozza a kommunikációt. Tehát zavarja a munkavégzést.
De az ivás az csak pár korty, nagy zajt nem tud csinálni. Igazából középiskolásan ha valaki tudja, hogy ivás közben nem tud figyelni az anyagra, és mégis fél percenként iszogat, akkor az a maga baja. Ha valaki olyan hülye 14-20 évesen, hogy ezt nem tudja felmérni, akkor az meg is érdemli. De ezért nem kell eltiltani az ivástól a normálisakat, mivel nem akadályozza senki munkavégzését.
Nálunk pl házirendben van, hogy enni nem szabad órán, de inni igen, mégis a legtöbb tanár hisztizik, meg engedélykérést vár, ha valaki inni akar, amit nem is értek. Pl iszok egy korty vizet szó nélkül, senkit nem zavartam vele, de ha engedélyt kérek rá megáll az óra menete, pláne ha a tanár elkezd veszekedni, hogy nem szabad. Pláne nálunk nem is jogos a vita ezen, mert a HÁZIREND engedi az ivást....
Ezt én se értettem soha.
10 perces szünet órák között, amiből 2-3 legalább elmegy "az órának akkor van vége, amikor a tanár mondja" jegyében, utána el kell pakolni, átmenni másik terembe ahonnan még akkor pakolászik ki az osztály, HA szerencsés az ember akkor ezután még el tud szaladni mosdóba gyorsan pisilni egyet, és kész, be is csöngettek.
Mikor kellene enni?
Azt meg végképp nem értem, hogy egy kulacsból miért ne lehetne inni pár korty vizet óra közben.
Gondolom ezzel is a hatalmukat érzékeltetik, vagy nem tudom.
"házirend ellenére engedtem, és maguk a diákok köptek be"
Tökéletesen jellemzi ez a mai magyar társadalmat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!