Egy tanar kerhet ilyet? van hozza joga?
Nálunk úgy kéri felmondani, hogy közben be van kötve a szemünk.
Van-e joga hozzá, vagy sincs, mindegy. Ő a tanár, ő adja a jegyet. Ha nem tetszik neki a felelet, akkor karót.
#13: ezek úgy gondolják, hogy simán higgye el a tanár, hogy ő tudja, és írja be az ötöst... Arra a feladatra, amit esetleg itt a GYK-n csináltatott meg másokkal.
Tele a GYK olyan kérdésekkel/kérésekkel, hogy oldjuk meg a feladatot, írjuk meg a fogalmazást, keressük ki az információt, írjunk olvasónaplót, stb. stb. De még arra is lusták, hogy bepötyögjék a két-három kulcsszót a gugliba, ahol első-második találatra ott a megoldás a feladatra! Nem! Kiiírja ide, és MÁSOK csinálják meg helyette...
Egyfelől az a véleményem, hogy önmagában nem tudom mit ér az, ha egy videóban felmondod az anyagot. Akkor miért nem kapcsoltok kamerát és feleltet le normálisan? Pedagógiailag kíváncsi lennék a feladatra vagy szituációra, mert ez ilyen formában érdekes. Ha egy feladat része, nem hiszem, hogy sokáig őrizgetné, mert kell a tárhely.
Másrészt, ahhoz is simán van joga, hogy lásson, ahhoz is, hogy mondjuk kamerán megmutasd a környezeted, hogy nincs-e segítő vagy nincsen segédmonitor. Sokan jogászkodnak, miközben a digitális oktatás leképeződése a jelenlétinek, csak kamerán keresztül kommunikáltok, ha beszéltek. Mutassatok olyan embert, akinek nincsen ma már okostelefonja és ne tudná megoldani a netkapcsolatot: ha ilyen jellegű a probléma, az iskolában segítenek és onnan is tanulhatsz. Jogaid mellett kötelezettségeid is vannak, szerintem kár ezen akadékoskodnod.
#15: " Jogaid mellett kötelezettségeid is vannak, szerintem kár ezen akadékoskodnod."
Na ezt a mondatot sok kérdés alá be lehetne idézni! :-))))
Elképesztő, hogy hány ilyen kérdés van, amiben ezek a tanulni lusta tinik a jogaikat feszegetik.....
18
Uram atyám :D
Mondjuk manapság akár már egy airpoddal a füledben is átverheted ezt a módszert...
Akik szerint meg észre venné a tanár hogy lapról-monitorról olvasod: 360pben veszed fel a videót és ott már nem lehet észre venni, ha kérdezi miért ilyen fos a minőség akkor: sry tanya netem van :D
Ha most lennék diák nagy ritkán eljátszanám ezeket az biztos :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!