Középiskolában miért nem lehet évet/félévet passziváltatni mint egyetemen?
Miért nem megoldható az hogy egy 16nál idősebb nem tanköteles diák a 11. osztály után 1 tanévet passziváltasson és 1 év múlva ott folytassa ahol abbahagyta?
Abban az 1 évben meg csinál amit akar senkinek köze hozzá semmi (ahogy egyetemen se kérdezik miért passziváltat)
ha van esti. és ha nincs?
és nappalin miért nem? nem tök mindegy ki jár oda? Úgyis egy átjáróház tanulók jönnek és mennek év közben is.
11. osztályos tanuló, mit csinál egy évig? Szülei nyakán a semmit tenné? Diákmunkázni sem tud, mert nem kell sehova, és kb. bárhová mész érettségi kell. Max. feketén tudna elmenni valahova.
+Nem ugyanazaz az osztály lenne
+Vagy a nem ugyanaz a tanterv (lásd szakközepekből teknikum)
++Gyerek vagy
"11. osztályos tanuló, mit csinál egy évig? Szülei nyakán a semmit tenné? Diákmunkázni sem tud, "
ehhez se neked, se az iskolának, se senki másnak köze nincs.
nem értem miért kell erre elvinni a kérdést. egyetemen se kérdezik. kinek mi köze hozzá. el akarok menni hímprostinak Hollandiába egy gyerekbordélyházba gazdag holland homiknak játékszerül. Na-kinek mi köze hozzá.
nem ez a kérdés.
"Szülei nyakán a semmit tenné?"
és ha azt tenné akkor mi van?
én egyetértek a kérdezővel, simán lehet olyan magánügyi dolog egy 17 éves életében, ami miatt szükséges lehet a sulit szüneteltetni
tényleg nem lenne túl nehéz a gyakorlatban ilyesmit megoldani, egy év kihagyás után mondjuk az illetőt berakják az alatta levő osztályba és kész
"Szülei nyakán a semmit tenné?"
-------------
"és ha azt tenné akkor mi van?"
Mintha egy szűz incel írta volna...
Szerintem azért megoldható.
1. opció: otthagyja, aztán esti
2. opció: elmegy egy évre cserediáknak, majd évet ismétel
3. opció: elmegy egy évre magántanulónak, majd megbukik.
Szerintem egyébként van olyan iskola ahová visszavesznek, szólsz, hogy egy évet beteg vagy/külföldön vagy stb. Lehet, hogy van ahol még csak megindokolni sem kell.
Nem tudom. Nálunk nem volt járkálás gimiben. Egy cserediák volt egy évig, de rajta kívül a 9-es osztály volt végig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!