Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Volt már olyan tanárotok,...

Volt már olyan tanárotok, akiért rajongtatok? Nem szerelem volt, csak mély tisztelet és elismerés, amit a kiváló munkája és embersége váltott ki belőletek?

Figyelt kérdés

2021. febr. 3. 19:14
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Aha. Sok tanárt szerettem meg :)
2021. febr. 3. 19:22
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Igen. Egyáltalán nem szerelem volt, csak pont ahogy te is írtad tisztelet és elismerés meg felnéztem rá, mert szakmailag és emberileg is volt mit tőle tanulni. Szerettem nagyon az óráit és inspirált, hogy a szabadidőmben is foglalkozzak pluszban a tárgyával. Sajnos kevés az ennyire jó tanár, úgyhogy szerencsésnek érzem magam, hogy 3-hoz is volt szerencsém. Az egyikük még általános iskolában tanított, a másik 2 pedig egyetemen.
2021. febr. 3. 19:25
 3/12 A kérdező kommentje:
Engem is egyetemen tanít ez az egy tanárnő:) kicsit fura is volt, mert eddig.. hát...bugyuta és alkalmatlan tanárok "tanítottak". Sok rossz után milyen jó értékelni a jó szakembereket:D
2021. febr. 3. 19:27
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Igen, több is:

-2.-4.-ig ofőm nagyon kedves volt és mindig is ilyenné akartam válni, mint ő: magabiztos, jószívű és határozott.

-felsőben erkölcstantanárunk 5-

7.-ig nagyon megértő és empatikus volt, mindig mosolyogva tanított minket, bár igazi kis istencsapásai voltunk, mégis szeretett minket.

-töritanár, általános iskolában, mindenki szerette, jellegzetes mondásai voltak, könnyen kiismerhető ember volt, aki jószándékú, bár alacsony elvárású volt (kb mindenki 5-ös volt nála)

-föcitanáraim kozépiskolában:

~idős tanár, 60 körüli volt, mikor tanítani kezdett. Ilyen vagy szereted vagy utálod kategória, afféle legenda volt, mindenki ismerte. Szigorú, tekintélyes ember, utolsó évében már elengedte kissé a tanításunkat, de cserébe nagyon jó sztorikat mesélt és közvetlen módon beszélgetett velünk.

~fiatal tanár, nagyon laza, kedves, látszik rajta a lelkesedés a tantárgya iránt. Alaposan felkészít minket, sok dolgozatot irat, de mindig bejelenti őket és megbeszéli velünk a megoldásokat, és, hogy miért nem jó, ha valami hibát vétettünk.

-illetve volt még egy tanár, akit hiba lenne kihagynom: föci-biosz tanár, még alsóban felfigyelt rám, hogy jobb voltam természetismeretből, mint a többi diák, így szakkörre invitál, majd rengeteg versenyre vitt. Amolyan kedvence voltam néhány más hasonló képességű gyerekkel együtt. Ami miatt mégsem példakép, az az, hogy minden az ő tárgyaiból 4,5-nél rosszabb átlagú diákot rossz tanulónak és butának tekintett, gyakran beszélt velük rossz hangnemben.

Ennek ellenére nagy hatással volt a középiskola és majd az egyetemválasztásomra. Ha ő nem lett volna, lehet más terveim lennének, amik rosszabbak/jobbak lennének a mostaninál.

2021. febr. 3. 19:46
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is volt több. A kedvencem a zenetanárom volt :)
2021. febr. 3. 21:29
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Az általános iskolai magyartanárom és a végzős évi töritanárom. Hatalmas tudásunk van és látszott rajtuk, hogy élvezték, amit csináltak. Egyszerűen csak jót tudok róluk mondani.
2021. febr. 3. 22:20
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Igen: az általános alsós tanítónénim és a gimis töritanárom. A magyartanárnőm is jó volt gimiben, de őt emberileg annyira nem kedveltem, viszont piszok jó tanár volt.
2021. febr. 3. 23:42
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Igen. Szigorú volt. De tantermek kívül emberséges. Szegény voltam, verték a szüleim. Ő segített
2021. febr. 4. 10:58
 9/12 anonim ***** válasza:
53%

Nem vagyok egy rajongó típus, de több tanár is volt, akire felnéztem és különösen tiszteltem.

A szerelem érzéséhez egyiknek sem volt köze, inkább a szülők tiszteletére hasonlított. Nekem akkor tud ez inkább imponálni is, ha velem korúról, pl. nagyobb tudású szaktársamról van szó.

2021. febr. 4. 11:45
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Inkább általános iskolába voltak ilyen tanárjaim. Közülük a felsős osztályfőnökömet (matek, töri, infó tanárom is volt) és a földrajz, biosz tanáromat tudnám kiemelni.

Volt osztályfőnököm egy igazi tanár, de legfőképpen pedagógus. Ha olyan volt, szigorúan lépett fel, ugyanakkor az osztályközösséget tökéletesen összekovácsolta, rengeteg programot szervezett, foglalkozott velünk, és nem csak elvárta a teljesítményt.

Neki köszönhetem, hogy megszerettem a törit és az infót. Egy tanár, aki egyben pedagógus is. Aki a tudást is átadta.

A földrajz és biosz tanárom ilyen hatást nem gyakorolt ránk. Ő már idősebb volt amikor elkezdett minket tanítani, de a kiállása, humora, a stílusa miatt tisztelem.

Mindketten bizonyítják, hogy a közelebbi diák-tanár kapcsolatból mindkét fél profitálhat, ha megszabott keretek között van.

Sajnos most középiskolában maximum a stílusa miatt tisztelek 1-2 tanárt. Eléggé csalódtam en block kb. az összes tanárban. Mindenki csak elvár a digitális oktatás alatt, de egyikük sem kérdezte meg mondjuk, hogy ez így jó-e.

Nyilván értem, hogy a tanárok fizetése például nem a legjobb, de ténylegesen pedagógusnak lenni nem pénz kérdése. Nem kell itt sokra gondolni, de szomorú, hogy így magunkra hagytak a tanárok (is).

2021. febr. 5. 11:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!