A fiatalok körében miért lett ekkora divat egyetemre menni és miért nem akar senki kőműves, bányász stb.. lenni? Szerintem az irodai munka dögunalmas, a fizikai munka sokkal jobb.
"De az irodában kapsz egy céges-okoskütyüt, traccsolhatsz 1-2h-t/nap, és persze Facezhetsz, szörfölhetsz szintén sokat. Munka sokaknál csak max 50%. Ehhez képest jó a fizu."
Igen, engem kikészít, ha egész nap a gép elött kell görnyedni, megfájdul a fejem, fáj a hátam.
Fizikai munkásként jobban is lehet keresni
Van gyermeked? Ha igen, mit használ gyakrabban: focilabdát, vagy játékkonzolt? Már vagy 20 éve a játékkonzol/számítógép "divatosabb" a fizikai játékoknál. Véleményem szerint ezért használnak manapság többen számítógépet a munkahelyükön csavarhúzó helyett.
Mielőtt bárki megsértődik, azt akarom még mondani, hogy ez nem érték-ítélet volt, csak egy megállapítás. Én ugyanúgy tisztelek egy kétkezi munkást, mint egy irodai munkást, hiszen aki jól végzi a dolgát, mindkét oldalon előteremthet értéket.
Mert a telefonon kívül nem ismernek mást a gyerekek. Munkatársaim gyerekei is mind IT részlegen vagy bérszámfejtőként dolgoznak mert semmi affinitásuk a szakmunkához vagy kézügyességük bármihez. Nem bütykölnek az apjukkal, nem építkeznek vagy barkácsolnak.
Persze nyilván én is azt szeretném hogy a gyerekem diplomás legyen, nincs abban semmi rossz. De mellettr azért tudjon kereket cserélni is a kocsin. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!