Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Szerintetek az igazságügyi...

Szerintetek az igazságügyi igazgatási szak ér valamit? El lehet ezzel helyezkedni?

Figyelt kérdés
Nem feltétlen a szakmában, akár multinál stb... Angol, német középfokú nyelvvizsgával.
2020. dec. 19. 19:42
 1/2 anonim ***** válasza:
14%
Hát amíg avaskalapis tanároknak hála a pszichológusoknál és az urológusoknál sok a paciens, mert pár vaskalapos tanár miatt a gyerekek nem ihatnak, ehernek, wczhetnek 45 perceken át...
2020. dec. 19. 21:27
 2/2 anonim válasza:

Szia! Utolsó félévem jön igazságügyi igazgatási szakon. Ahogy én tapasztalom, inkább a közigazgatásban lehet elhelyezkedni. Maximum ügyvédi, közjegyzői irodába adminisztrátornak. Nem ismerik el a szakot vagy pedig egyáltalán nem is hallottak róla. Bíróságon, ügyészségen ügyintezőként lehet ezzel dolgozni, ami szerintem kihalásos alapon megy.

Én közigazgatásban végeztem el a szakmai gyakorlatom és jól beleláttam a tanultak alapján, hogy hogyan is működik a rendszer. Viszont itt a fizetés siralmas.

Mindezt úgy mondom, hogy ettől függetlenül nem bántam meg, hogy erre a szakra jelentkeztem. Idén jelentkezem jogász képzésre, ahol jelentős számú tárgyát el fognak ismerni, így lerövidül az 5 év.

Én anno örültem volna, hogyha egy letisztultabb képet kapok erről a szakról, akkor biztosan a jogász képzést céloztam volna meg.

2021. jan. 13. 09:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!