Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Milyen jogon szid minket egy...

Milyen jogon szid minket egy tanár csak azért, mert könnyebben keresünk pénzt diákként, mint ő?

Figyelt kérdés

Számomra felfoghatatlan. 17 vagyok, az osztály fele 16-17 éves másik 18, mert fele volt nulladikos, fele nem.

Ajánlottak diákmunkát. Valak ia tűzoltóságon takarít, valaki árúfeltöltő, valaki kis műanyag bizb*szokat rak össze egy plastic cégnél.

Én az árúfeltöltést választottam. 120e Ft-ot keresek, ha minden egyes munkanap dolgozom. Napi 4 órát. Ez azért igazán nem sok. Kevesebb, mint a minimálbér

Ez számomra bőven elég. Többieknél az óradíj változó, van, hogy 1000 kereken van, hogy 2000.

Irodalom órán mivel kevesen voltunk, ezért beszélgetős óra volt. A jogsiról beszélgettünk. A tanár mondja mondja, éj már ott tart, hogy....de tudjátok nagyon sokat kell dolgozni, hogy legyen jogosítványotok, körülbelül 25-30 évesek lesztek, mire összegyűlik annyi.

Mi meg néztünk, hogy mivaaaan???? 2 havi bérből kijön a B kat.

Nem kell semmi másra költeni. Nincs rezsi, kötelező bizt, adók. mind megy zsebpénznek. Ez diákmeló, egy nyár alatt összegyűlik annyi, hogy meglegyen a jogsi.

Itt már forgatta a szemét.

Amikor meg megtudta, hogy a 32 fős osztályból csak azoknak nincs jogsijuk akik: nem elég idősek vagy még járnak a tanfolyamra, kiakadt.

Elkényeztetett luxus senkiknek nevezett minket, akiknek a seggük alá van tolva minden. semmiért nem kell megdolgozniuk. Az ilyenek mennek mind politikusnak. Egyből vezető pozícióba kerülnek. Nem tudjuk mi az igazi munka. Mindenről a szüleink tehetnek. (itt kiakasztott pár srácot, volt akit nagyon megsértett azzal, hogy az szüleit szidta)

De őőő. Ő dolgozik. ő tudja mi az a munka.

Aztán kiderült, hogy minimálbérért dolgozik a suliban. tanít és későn ér haza.

Ha ennyire jól tudja akkor menjen a mekibe dolgozni baz+ de velünk ne beszéljen így.

De erről mi tehetünk? Hogy sz*r élete van?

Diákmunkára járunk. Dolgozunk! Fizikai munkát végzünk! és semmire sem kell költeni. Így persze, hogy van rá..

Ahogy elmúltam 16 mehettem diákmelóra. 1 nyár alatt összegyűlt 260e Ft. Akkor már elmúltam 16.5 egyből beiratkoztam a spurisuliba. El is ment belőle 230e, de megérte.

Miért kell ilyennek lennie? Politikusnak mennénk? hogyan? a spárban vagyok árúfeltöltő! ráadásul diák aki kevesebbet kap, mint a minimálbér! Mellette meg tanulok is ! Igen, van, hogy év közben is dolgozom. Egyrészt a kajámért másrész a benzinért, amit elhasználok anyám kocsijából amikor kölcsön kapom!!!

2020. okt. 10. 21:01
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
Igen az. A tanárodnak gondolom ez fáj, kivetíti rátok a dühét, hogy ő alig kap vmit, pedig mennyit gürcöl
2020. okt. 10. 21:35
 12/19 A kérdező kommentje:

De akkor miért szenved ennyit???

És erről mi mit tehetünk? Miért nem választja a kevesebb munkát több pénzért?

Ennek számos oka lehet, de akkor is. A kézilabda edzőm is egyik nap bejelentette, hogy egy mazőgazdálkodási cégnél folytatja. 3x annyit keres, mint a tesitanári pályán. És boldog.

2020. okt. 10. 21:41
 13/19 anonim ***** válasza:
92%
Amúgy addig van arany élet amíg diák az ember és nem vonnak le a fizuból mindent is. Most kezdtem el felnőtt emberként dolgozni, fáj amikor megkapom a fizetésem. Nagyon érezhető a levonásokban a különbség. Az ember 1,5 heti munkáját kapásból levonják.
2020. okt. 10. 21:48
 14/19 A kérdező kommentje:
13: igen ezt mondom. nem kell másra költeni. Minden zsebbe megy. 120 ból lejönne 20 rezsi miatt 10 a netcsomag miatt, autóra a biztosítá, adók, minden szirszar, negyede sem lesz meg hó elején.
2020. okt. 10. 22:32
 15/19 anonim ***** válasza:
22%
Jól írják előttem, tanárok nem a sikeres, okos emberekből lesznek, hanem a kevésbé tehetséges “lúzerekből”. Van az a mondás, hogy aki tudja, az csinálja, aki nem tudja, az oktatja. Ha igazán értenének ahhoz, amit tanítanak, más munkájuk lenne. Ez maradt nekik, érthető, hogy keseregnek meg szidják azokat, akiknek szerencsésebb a helyzetük. Nálunk egyszer anno középiskolában azt mondta az egyik végtelenségig frusztrált őskövület, hogy reméli hamar meghalnak a szüleink, hogy végre megtanuljuk milyen ha nincs minden a seggünk alá tolva. És ilyen emberek tanítanak:)
2020. okt. 10. 23:40
 16/19 A kérdező kommentje:

15: de hát mégis annyi sok értelmes tanár van, aki maga a megtestesült tudás! Mégse ismerik el. Jó igaz, ha tényleg "tudna" akkor egyetemre menne tanítani......

Ez a reméli hamar meghalnak a szülők pont az a kategória ahol felállok és egy laza visszakézből arc simivel díjaznám és kimennék.

16: ezzel pont melléfogtál. Amúgy Péter vagyok. Elárulod mi nem tetszik?

2020. okt. 11. 01:13
 17/19 A kérdező kommentje:
A tanárok legjobbika mind egyetemi professzor, kutató, tudós stb stb..
2020. okt. 11. 01:14
 18/19 anonim ***** válasza:
9%
Ezzel nem értek egyet. Rengeteg oktatóm volt egyetemen, nagyon kevés volt jó. Mivel ők az egyetemen kutatnak, kötelező oktatniuk, de ez nem azt jelenti, hogy tudnak is. Sőt, a nagyja nem is akarja átadni a tudását.
2020. okt. 11. 09:08
 19/19 anonim ***** válasza:
Én diákmunkaként kasszáztam, engem a többi ott dolgozó szidott, hogy diákként miért keresek többet náluk.
2020. okt. 13. 16:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!