Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Hogy képes valaki elvégezni...

Hogy képes valaki elvégezni egyszerre 2 egyetemi szakot?

Figyelt kérdés

2020. szept. 13. 23:48
 1/8 anonim ***** válasza:
76%
Genius
2020. szept. 13. 23:48
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom. Nekem egyet is alig sikerült.
2020. szept. 13. 23:51
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Függ attól is, hogy milyen szakok.

Én egy viszonylag könnyebb szak mellett kemény fizika diákmunkát végeztem, de kvázi főállásnak számított már, mert óraszámban nem sokkal maradtam el attól a szinttől.

És hármas átlaggal végeztem.

Szerintem egyszerűbb lett volna ha egy nehéz szakot végzek nappalin és ezt a könnyűt pedig levelezőn mellette, vagy valamit távoktatásban...

De valamiből meg kellett élnem is.

2020. szept. 14. 00:02
 4/8 anonim ***** válasza:
87%
Úgy, hogy okos. És van mögötte támogatás. Legalábbis azok, akiket láttam, hogy nagyon jól ment nekik az egyetem és akár 2 szakot is csináltak, mind ilyenek voltak. Pénzes szülők, kiskoruktól figyeltek a tanulmányaikra és mindenben támogatták őket.
2020. szept. 14. 00:46
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem a melkékszak (minor) és főszak kombóra gondolsz,

Én ezt szerettem volna, mert egy más érdekelt volna engem, de szerencsére kebeszélt az ofő.

Amúgy, mivel nappalin nem tolerálják, hogy nem jársz be, ezért levelezőn az egýiket. Képzeld el, hogy mennyi így is a minor vagy a spec vagy a tárgyismétlés miatt az óraütközés, egy másik nappalis főszakkal kész káosz lenne.

2020. szept. 14. 02:42
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk is volt, aki 2 szakot vitt, igaz eltolva. Az alapozó tárgyak első 2 év azt magába csinálta, majd harmadévtől elkezdte a jogot. Fogalmam sincs hogy csinálta a srác, mert mindkét szakon színjeles volt, plusz mellette egy egyesületet is vezetett, ahol aktívan tevékenykedett. Fogalmam sincs hogy csinálta, de ő inkább zseni kategória, mert mindig kipihent volt és mindig mindenre felkészült.

Amúgy egy átlagos képességű diáknak, ha megvan a kellő támogatás otthonról, meg rugalmasság a karok részéről nem kivitelezhetetlen.

2020. szept. 14. 08:24
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Nem teljesen 2 szak, hanem ugyanazon a szakon 2felé "szakosodás".

Nem volt tervben, de amire vágytam, nem indult, így másikat választottam. Erre most kiderült, hogy következő félévtől keresztfélévben mégis indítják a vágyott szakot.

Kredittúlépéssel, kiegészítő képzésként. Levelezőn.

Bár gyanítom, nem teljesen erre vagy kíváncsi :)

2020. szept. 14. 10:32
 8/8 anonim ***** válasza:
Én is két szakot csináltam egymás mellett. Egy jogi és egy közgazdász képzést, mellettük dolgozta mis heti 25-30 órában. Sok tárgyat el tudtam fogadtatni egyik helyről a másikra. Csak a kötelező ill., nehéz órákra jártam be és a tanárokkal igyekeztem megbeszélni, hogy legyenek megértőek. Hétvégente elővettem a heti órai anyagot és újra alaposan nekifutottam és tanultam hétről hétre. A vizsgaidőszakot nehezebb volt összehozni, volt, hogy a két szak tárgyaira párhuzamosan készültem. Annyit engedélyeztem magamnak, hogy a két államvizsga nem egyszerre legyen, a másik államvizsga következő szemeszterben lett letudva.
2020. szept. 14. 13:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!