Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Átmennétek ebben az esetben...

Átmennétek ebben az esetben matek faktra tizenegyedikben?

Figyelt kérdés

Emelt magyaron és közép infó fakton vagyok. Matekból nem vagyok túl jó, de a stabil hármast eddig közép szinten tudtam produkálni a kollégiumi geltárkóztatókkal. Viszont most új tanárt kapott az a csapat, aki közép szintű matek órán van. És ez a nő borzasztó. Első órán azzal kezdte, hogy semmi bemutatkozás, se tőle, se tőlünk, lehordott mindenkit lusta hülyének, pedig még senki nem mondott semmit. Illetve kijelentette, hogy ha tehetné már a második héten megbuktatná a fél csoportot. Illetve az első évben helyettesített nálunk egy órát, és olyanokon veszekedett, hogy miért nem tudunk szabályos kört rajzolni szabad kézzel, vagy, hogy valaki "rosszul" fogja a vonalzót. Egyszóval mindenbe beleköt és elég idegbeteg. Plusz több osztály elmondása alapján hobbija random egyeseket osztogatni, és igazából az első órán elmondta, hogy ha valaki azonnal nem tud valamit, annak ő kapásból egyest ad, akár egy órán többször is.

Viszont az igazgatóság nem fog vele semmit csinálni, a tavaly ballagottaknak is volt ilyen problémája tizenegyedikben, szóltak az osztályfőnöküknek az szólt az igazgatónak, a nő meg fél évkor megbuktatta az osztály hetven százalékát félévkor. Tehát csak rosszabb lett.

Viszont én tudok olyat csinálni, hogy infót kivetetem az órarendből, hivatalosan a napló névsorban nem leszek benne, de bejárok órára, és akkor emelt matekon leszek heti hat órában a mostani négy helyett, egy másik tanárral.

Csak nem tudom, hogy megérne-e váltani, ha amúgy nem szeretnék emelt érettségit tenni matekból, nem abba az irányba megyek tovább. Illetve ha több energiát fektetek bele akkor lehetek belőle jobb, akár emelten is. Viszont nálam ez nem prioritás.

Illetve hétfőn tudok legkésőbb váltani, vagy esetleg félévkor.

Mit gondoltok? Váltsak?

2020. szept. 3. 11:55
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Hát az ofő már tud az első órás gondról, ő annyit mondott, hogy ha ez több órán így megy, és irreálisan sok egyesünk lesz, akkor tud menni vele az igazgatóhoz.

Nálunk lehet fél év közben váltani, csak saját felelősségre kell pótolni az anyagot.

Illetve nem tudom mennyire menne, igazából abból van a fő gond, hogy gimi elején hanyagoltam a matekot.

2020. szept. 3. 13:53
 12/14 anonim ***** válasza:
58%

Nem, mert a matek fakt. nem korrepetáció, emeltszintű matematika érettségire készít fel. Járj különórára helyette, de ahogy azt olvasom, már megtetted.

Sok iskolában nem lehet tanév közben váltani/leadni/felvenni, félévkor sem.

Össze kell fognotok, akár a szülőkkel együtt, és úgy az igazgatóhoz/osztályfőnökhöz menni, és leváltatni.

2020. szept. 3. 14:05
 13/14 A kérdező kommentje:
Egy másik osztály már intézkedéseket tett két éve, de azt asszem írtam. Az lett a vége, hogy az osztály hetven százalékát félévkor buktatta. És azzal sem csináltak semmit. Nem hinném, hogy most másképp lenne. Pláne, hogy amilyen összetartóak nálunk a szülők...
2020. szept. 3. 14:33
 14/14 anonim ***** válasza:
100%

Az a baj, hogy ebből, hogy "mások próbálták" "nekünk sem fog menni" biztos, hogy nem lesz változás.

Igen is szóljatok az ofőnek, szülőknek, és ti is menjetek.

Egyszer szólni nem elég. Akár szóljatok minden egyes óra után, amikor valami igazságtalanságot követ el a tanár. Egy idő után beleun az oszi, és ő is addig megy, míg nem lesz változás.

Ha meg rajtatok áll bosszút a tanár, akkor amiatt is szólni kell.

Csókolom, nem történt változás, csak egyeseket osztott ki.

És az igazgatóhoz is keményen oda kell menni, hogyha ez marad a helyzet, akkor te sulit váltasz, mert a matek érettségi tantárgy! Nem ének-zene hogy jó a kettes is.

Lehet ezt akár komolyan is venni. Engem nem érdekelne, ha a szomszéd városban is van csak új suli, a matek évvégi jegy igen is számít, nameg az érettségi.

2020. szept. 3. 17:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!