Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Tanárok, Ti hogy készültök...

Tanárok, Ti hogy készültök fel egy-egy tanórára?

Figyelt kérdés

Harmadéves tanárszakos hallgató leszek, volt már "mikrotanításom" szemináriumi óra keretében, csoporttársak részére, a tanárom szerint egész jó voltam, csak kissé merev és ideges, ami abból fakadt, hogy nem voltam 100% biztos a tudásomban, és féltem hogy besülök az előadásom közben.

Ti hogyan készültök fel egy-egy normál, 45 perces tanáróra? Konkrétan arra gondolok, hogy használtok-e órajegyzetet, belenéztek-e órán, tankönyvet mennyire veszitek igénybe, stb.

2020. júl. 20. 20:52
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Nem dolgozom a szakmában de egykor magam is tanárként végeztem. Voltak döcögősebb órák kezdetekben de a jegyzet tényleg nagyon sokat segít. Nyugodtan nézz bele ha kell, még a legprofibbak is elakadhatnak időnként. Felnézel, vállat vonsz és megkeresed, hol is tartottál. Ne izgulgj, nem valami nagyszabású konferencián vagy :)
2020. júl. 20. 21:14
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Hát, nekem volt olyan tanárom, aki húsz éve tanít minimum, és ő például minden egyes órára, osztályra szabottan jegyzeteket írta magának
2020. júl. 20. 22:49
 3/6 anonim ***** válasza:
82%

Az egyik egyetemi tanárom több, mint 10 éve tanít és minden mondatnál ránéz a jegyzetére, mert annyira nem tudja, amit tanít. :/

Általában azért jobbak a tapasztalataim, szóval nyugi, ennél csak jobb lehetsz! :D Ne parázz, nyugodtan nézz azért bele a saját jegyzeteidbe, de ne akarj mindent ellenőrizni.

2020. júl. 20. 22:55
 4/6 anettbp ***** válasza:
100%
Nem tudom, milyen szakos vagy,de próbáld meg az óra minél kevesebb részében frontálisan tanítani, vond be a gyerekeket az órába. Természetesen egy új anyagrésznél, kell, hogy elmagyarázd nekik a problémát, de az lenne jó, ha a már meglévő tudásuk felhasználásával közösen tudnátok az órát vinni.Persze ennek mértéke és mikéntje nagyban függ a szakodtól.
2020. júl. 21. 09:11
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Utolsóval értek egyet. És minél kreatívabb vagy, annál jobban élvezik a gyerekek az órát. Én azt vettem észre, hogy, a gyerekek érdeklődnek, ha a tananyag érdekesen van tálalva és, ha motiválják őket.
2020. júl. 22. 17:55
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Idén végeztem tanárszakon, a szemináriumi mikrotanítások semmire sem jók. Tök kellemetlen, hogy kiállsz veled egykor emberek közé, akik az anyagot legalább annyira tudják mint te, vagy még jobban, és meg kell nekik 'tanítanod', amit tudnak. Én is mindig zavarban voltam, de az iskolában a gyakorlaton más, az tényleg valós helyzet.

A gyakorlaton a vezetőtanárok el is várják, hogy készíts minden órára óratervet, amiben leírod szépen sorban, hogy mit szeretnél csinálni és ezt át is kell velük beszélni óra előtt. Pár hónap után én annyira belejöttem, hogy elég volt csak fejben átgondolni és fejben összerakni az óratervet, nem is kellett leírnom magamnak sem, de azért jó, ha van mire ránézni.

Ne aggódj, majd belejössz, a mikrotanítás teljesen más, mint az igazi tanítás.

2020. júl. 29. 00:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!