Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Mit tehet egy diák a zavaró...

Mit tehet egy diák a zavaró diák társak ellen?

Figyelt kérdés

Egy tanuló zavarja az órát. Körbe adogat valamit, amin mindneki röhög és nem hajlandó eltenni, nem a szünetben mutogatja.

A neoliberális szemléletek szerint a tanár nem taníthat és követelhet meg fegyelmet, ezért nem szól rá a rendetlenkedőkre és emiatt nem értem, amit közben a tanár magyaráz. El is mondja, hogy jó lenne figyelni, mert ebből dolgozat is lehet.

Az esetben másnap dolgozatot írtunk az tantermi zavargások közben elhangzott anyanból.

Nem sikerült és romlott az év végi jegye több embernek emiatt, akik kétesre álltak.

Mikor jön el az a lehetőség, hogy tanórákon engednek tanulni és szünetben és suli után marháskodnak az osztálytársaim?

Mit tehet a diák ilyen esetben? Ha megteszik egy életre kiközösítik. Ha nem teszi meg, csökken a felvételi pontja.

#tanulás #rend #Telefonbugyi
2020. júl. 14. 15:18
1 2
 11/18 fomlang válasza:
100%

Sajnos sok iskolában ez a probléma. Ha az igazgatóhoz fordul a tanár segítségért, azt a választ kapja, hogy ezt neki kell megoldani.

Én azért választottam ezt a szakmát, mert szeretek tanítani, élvezem, hogy másoknak továbbadhatom, amit tudok.

Én sem tudom az ellenszegülőket megfegyelmezni, ez nem tartozik a képességeim közé. Ezért is hagytam ott az iskolai oktatást. Viszont a magántanítványaimnak élvezetes és eredményes órákat tartok, és ők ki is tartanak mellettem.

2020. júl. 17. 18:35
 12/18 anonim ***** válasza:

Menj el korrepetálásra; vagy keress rá a neten, és a netről írd ki

Legalább a címet talán már cska tudod; vagy,ha arról is lemaradtál, közben kérd meg a tanárt, hgoy írja föl a címet a táblára, hogy utánakereshess. Vannak neten is tök jó, még iskolásokra szabott anyagokat is láttam, hogy ilyen szövegesen le van írva, mint egy könyvben, és direkt iskolás könyveknek megfelelően; meg még vannak dolgok, amikből videó is van, hogy elmagyarázza a tanár, vagy egy másik diák, vagy valaki.

2020. júl. 19. 23:29
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

A hulladék diákok ellen semmit nem tehetsz, a liberális rendszer mellettük áll és a tanárt bünteti, ha megpróbálja végezni a munkáját.

A megoldás az, ha más forrásból igyekszel felkészülni. Így is esélyes, hogy a dolgozatban nem pont azt kérik számon, amit te megtanultál. Érdemes alaposan körbejárni a témát, vagy szünetben beszélni a tanárral.

2020. júl. 20. 12:34
 14/18 anonim ***** válasza:
73%

Nekem volt olyan tanárom, aki üvöltözéssel rendet tartott. Magas volt és persze férfi és akkorákat csapott az asztalra, hogy a fiúk sem mertek rendetlenkedni.

Olyan is volt, aki azonnal feleltette a rendetlenkedőket, év végén pedig megbuktatta őket.

Egyes tanárok elültették a rendetlen gyerekeket, mások kiküldték az óráról.

A legnagyobb baj az, hogy rossz a jogi szabályozás. Nem küldheti ki a tanár a gyermeket, aki bent van az órán.

A megoldás jogalkotói szinten az lenne, hogy minden iskolában lenne egy felügyelő (egy biztonsági őrhöz hasonló személy), aki egy külön teremben felügyelne mindazokra, akiket az óráról kiküldtek és persze igazolatlant kapnának.

10 igazolatlan óra után megvonnák a családi pótlékot (most is működik, de ha jól tudom 50 igazolatlannál van ez így). Innentől kezdve a szülő is érdekelt az ügyben, hogy a gyerek viselkedjen tűrhetően az órán.

A tanuláshoz való jogot akkor nem írná felül ez a hatalmas szabadságjog, amit a rendetlenek (leendő börtöntöltelékek) élveznek.

Jelen helyzetben nagyon sok opció nincs, jól kell iskolát választani, a nagyobb városokban az általános iskolákban A és B osztályba kerülnek a jól szituált, igényes családok gyerekei, akik várhatóan tanulnak és viselkednek majd, C osztályba a kezelhetetlenek. Az összesből bukni már csak a C-be lehet.

A és B-ben rendes óra folyik, C-be büntetésből kerülnek a tanárok, vagy pedig kezdőket tesznek oda. Hivatalosan ezt egyetlen igazgató sem fogja elismerni, a gyakorlatban mégis a legtöbb helyen ez a helyzet.

A középiskolákban már abszolút mindenhol működik a szelekció, szakmunkásba (új nevén szakközépiskolába) kerülnek a gyenge tanulók.

Szakgimiben és gimiben általában lehet órát tartani.

Kihívás ma tanárnak lenni, de aki született tehetség, valahogy mindig megoldja. Ha nem, akkor marad a magántanítás.

2020. júl. 20. 14:38
 15/18 A kérdező kommentje:
Lesznek iskola őrök. Vajon ez hány másodpercig fog fegyelmet adni az órákon?
2020. júl. 29. 09:11
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
Az iskolai őrök feladata a szünetben fegyelmet tartani. Az órákon a tanárok feladata fegyelmet tartani.
2020. júl. 29. 10:39
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon örülök, hogy lesz! Remélem, hogy az órákról kiküldött gyerekekkel lesz csak dolguk.
2020. aug. 5. 13:58
 18/18 A kérdező kommentje:
#16 az magyar tanárt tudod mennyiszer rúgták már bokán nálunk is?
2020. aug. 6. 12:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!